Počasí dnes11 °C, zítra10 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Počet nových případů nákazy koronavirem v Plzeňském kraji se v závěru týdne zpomalil

, aktualizováno 26. dubna 2020, 20:26

Pouze 11 nových zjištěných případů koronaviru evidují hygienici v porovnání s pátkem. V regionu bylo od začátku pandemie celkem 577 osob s potvrzeným testem na COVID-19. Nejvíc nemocných zůstává na Domažlicku, kde je jich aktuálně 326 a jen o čtyři více než v pátek.

Zvyšují se i počty uzdravených pacientů, celkem 170 osob už mělo negativní i druhý kontrolní odběr. Hygienici dosud nařídili karanténu 1123 lidem, ukončenou karanténu má 657 lidí. Na koronavirus bylo už v kraji testováno 8339 vzorků. V souvislosti s koronavirem zemřelo v kraji osm pacientů, ve všech případech se jednalo o osoby starší 60 let.

Druhý nejzasaženějším okresem zůstává po Domažlicku Klatovsko, kde je dosud potvrzeno 82 nakažených lidí, 17 se už uzdravilo. Od pátku tam nebyl žádný nový případ. V Plzni, kde žije téměř třetina obyvatel kraje, je 66 potvrzených nákaz a 48 uzdravených. Tachovsko má 42 nakažených a sedm uzdravených. V okresech Plzeň-jih je nyní prokázáno 33 nákaz a tři uzdravení, Plzeň-sever má 21 prokázaných případů a sedm uzdravených. Naopak jedním z nejméně zasažených okresů v ČR je Rokycansko s pěti pacienty a dvěma uzdravenými Region si dlouho držel jen čtyři nemocné, teď se jejich počet o jednoho rozšířil.

O tom, že zdaleka ještě není vyhráno svědčí aktuální situace v sousedním Karlovarském kraji, kde se situace v posledních dnech zdramatizoval a velmi zhoršila. Za posledn den tam přibylo 60 nových případů, celkem jich je 330. Bohužel nákaza pronikla do několika domovů pro seniory.

„Dalších 13 pozitivních pacientů s COVID-19 hlásí aktuálně Léčebna dlouhodobě nemocných a dlouhodobé léčebné péče v Nemocnici Mariánské Lázně. Na doporučení hygieniků nechala léčebna testovat pacienty poté, co se nákaza prokázala v minulých dnech u čtyř lidí. V testech zařízení dále pokračuje. Jednoho nakaženého klienta koronavirem také prokázaly testy v Domově pro seniory SKALKA v Chebu, jeden klient onemocněl v Domově pro seniory SPÁLENIŠTĚ v Chebu. Zařízení okamžitě izolovala nakažené a provedla veškerá další opatření k ochraně pacientů, klientů i zaměstnanců,“ informovalo o nákaze vedení Karlovarského kraje.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Pixabay.com

Štítky COVID-19, koronavirus, statistika, počet nakažených, Plzeňský, infekční onemocnění, pacient, Plzeňský kraj, okres Domažlice, Karlovarský kraj, Cheb, Léčebna dlouhodobě nemocných, Nemocnice Mariánské Lázně, Plzeň

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Počet nových případů nákazy koronavirem v Plzeňském kraji se v závěru týdne zpomalil  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.