Počasí dnes13 °C, zítra14 °C
Úterý 7. května 2024  |  Svátek má Stanislav
Bez reklam

Čtvrtý plzeňský obvod zahájil postupnou dezinfekci všech svých dětských hřišť

Všechna veřejná dětská hřiště ve své péči nechá vydezinfikovat čtvrtý plzeňský obvod. Prvních deset z celkem 52 hřišť prošlo parní dezinfekcí již ve středu. Doubravecká radnice tak reaguje na kroky vlády, která postupně začíná uvolňovat mimořádná opatření související s pandemií koronaviru.

„Bezpečnost dětských hřišť je pro nás velmi důležitá. Proto jsme jejich standardní bezpečnostní kontrolu letos doplnili o dezinfekci, která je prováděna aplikací páry o teplotě 170 stupňů Celsia. Díky tomu dochází k likvidaci virů a bakterií. Věřím, že Doubravka bude na uvolnění mimořádných opatření vlády dobře připravena,“ říká místostarostka čtvrtého obvodu Lenka Kočová (ODS).

První a zároveň zkušební čištění dětského hřiště se odehrálo již dříve v Habrmanově parku. Čištění zbylých 51 hřišť pak odstartovalo v tomto týdnu. Mezi hřišti, která prošla ve středu dopoledne očistou, je například dětské hřiště v parku V Homolkách.

„Prioritně dezinfikujeme velká hřiště, která jsou významná jak z hlediska návštěvnosti, tak svým umístěním poblíž škol a školek, abychom byli připraveni na jejich otevření. V čištění menších hřišť budeme intenzivně pokračovat i v následujících dnech,“ dodává starosta Doubravky Tomáš Soukup (ANO).

Kontroly zaměřené na bezpečnost hřišť provádí odbor životního prostředí a dopravy ve spolupráci se strážníky, a to vždy na jaře před zahájením sezóny a následně i po skončení letních prázdnin. Například dopadové plochy u herních prvků a pískoviště pátým rokem prochází strážník s detektorem kovů.

„V rámci běžné údržby pak každoročně měníme písek ve všech pískovištích, provádíme údržbu dopadových ploch nebo realizujeme opravy dílčích herních prvků,“ doplňuje vedoucí oddělení životního prostředí Lukáš Vojta.

V první fázi byla vyčištěna dětská hřiště v parku V Homolkách, v Červeném Hrádku a v ulicích Pod Vrchem 75, Těšínská 10-12, Smrková 10 a 30, Družby 13, Pod Chlumem 10, Zábělská 29 a Kolmá 3. Dezinfekcí již dříve prošly také hřiště v Habrmanově parku, budovy úřadu, D-klub a veřejné toalety na konečné zastávce trolejbusu č. 16. Před zahájením ostrého provozu budou rovněž vydezinfikovány mateřské školy.

Ohodnoť článek

Foto ÚMO 4

Štítky dezinfekce, koronavirus, Doubravka, hřiště, dětské hřiště, pandemie covidu-19, ODS, ANO 2011

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Čtvrtý plzeňský obvod zahájil postupnou dezinfekci všech svých dětských hřišť  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.