Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Plzeňský kraj má osmý případ úmrtí v souvislosti s koronavirovou epidemií

Osmý případ úmrtí v souvislosti s koronavirovou epidemií má Plzeňský kraj. Oznámila to ve středu ráno Krajská hygienická stanice Plzeň. Jednalo se o ženu ve věku 78 let, byla v nemocnici hospitalizována s mnohými dalšími chronickými nemocemi. Celkem bylo v kraji 462 pozitivních případů nákazy COVID-19. Na Domažlicku je aktuálně 262 osob nakažených koronavirem.

Stoupl také počet případů na Klatovsku, kde už je 67 nemocných s koronavirovou nákazou. V Plzni je 61 případů, na Tachovsku 34, jižní Plzeňsko hlásí 20 nemocných, severní Plzeňsko 15 a na Rokycansku evidují hygienici jen tři pacienty s koronavirem. 

Na odběrových pracovištích na území celého Plzeňského kraje už zdravotníci realizovali 5584 odběrů. Celkem 52 osob už se z nemoci uzdravilo a negativní mělo i druhý kontrolní test. Hygienici nařídili 582 karantén. 

Od dnešního rána je v provozu nové stacionární místo pro odběr vzorků v areálu Klatovské nemocnice. "Zdravotníci budou odebírat vzorky výhradně osobám doporučeným k odběru Krajskou hygienickou stanicí. Všechny ostatní, kteří nebudou indikováni k oběru, žádáme, aby k odběrovému místu vůbec nechodili. Prostor bude hlídán," uvedl mluvčí krajských nemocnic Jiří Kokoška.  

Odběrové místo se nachází v západní parkové části areálu nemocnice. Příjezd je možný pouze starou branou z ulice Pod Nemocnicí. "Vjezd starou bránou je vyhrazen jen a pouze odebíraným pacientům. Není  možné tudy vjet do dalších částí areálu. Odebíraní pacienti jsou povinni přijet k odběru osobním autem," upozornil mluvčí nemocnice Kokoška. 

V plzeňské fakultní nemocnici bylo v úterý na specializovaných covid pracovištích přes 50 osob, 21 z nich mělo pozitivní test na koronavirus. Sedm je napojeno na plicní ventilaci. Dalších 30 osob leželo v nemocnici s podezřením na nákazu a čekalo na výsledky testů. Fakultní nemocnice má mezi svými zaměstnanci dva s poitivním testem na koronavirus. Sedm osob z krajem zřizovaných nemocnic je na nemocenské v souvislosti s koronavirovým onemocnněním. Většinou se jedná o zaměstnance Domažlické nemocnice. V karanténě je dále 20 zaměstnanců krajských nemocnic. 

Hodnocení článku je 40 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Pixabay.com

Štítky COVID-19, koronavirus, statistika, počet nakažených, Plzeňský, Domažlicko, Klatovsko, Plzeňský kraj, nemocnice, infekční onemocnění, Krajská hygienická stanice, Plzeň, okres Domažlice, Klatovská nemocnice, a.s., okres Tachov, okres Klatovy

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Plzeňský kraj má osmý případ úmrtí v souvislosti s koronavirovou epidemií  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.