Počasí dnes12 °C, zítra13 °C
Neděle 13. října 2024  |  Svátek má Renáta
Bez reklam

Rehabilitační oddělení Stodské nemocnice rozšiřuje svoji péči z ambulantního režimu i na lůžková oddělení

Nejen v ambulantním režimu, ale i na lůžkových odděleních teď pracují fyzioterapeutky a fyzioterapeuti z rehabilitačního oddělení Stodské nemocnice. Ta rozšířila svoji rehabilitační péči. Zaměřuje se i na zlepšení organizace rehabilitace právě u pacientů hospitalizovaných na chirurgickém a interním oddělení i na oddělení následné lůžkové péče.

Vysokovýkonný laser na rehabilitačním oddělení Stodské nemocnice nabízí velmi účinné a bezbolestné terapie, které lze zaměřit přesně do oblasti bolestí nebo poškození tkáně. Aktuálně se můžeme pochlubit vysokým procentem pacientů, kterým léčba zabrala již po osmi nebo deseti aplikacích, některým potíže výrazně zmírnila. „Nejčastěji ošetřujeme tenisové lokty, patní ostruhy, bolavé Achillovy šlachy, stavy po poranění kolen, ale i některé typy artróz,” vyjmenovává primářka stodské rehabilitace Jana Boudová

I to je důvod, proč fyzioterapeutky a fyzioterapeuti z rehabilitačního oddělení rozšířili své pole působnosti – pracují nejen v ambulantním režimu, ale i na lůžkových odděleních Stodské nemocnice a od začátku října se zaměří i na zlepšení organizace rehabilitace právě u pacientů hospitalizovaných na chirurgickém a interním oddělení i na oddělení následné lůžkové péče. Důvod je jasný – časně zahájená a zároveň intenzivní rehabilitace má skvělé výsledky.

„Rehabilitace budou zpočátku probíhat i dvakrát denně, a to zejména po chirurgických operacích či úrazech. Předpokládáme tím možné zkrácení doby hospitalizace u některých pacientů a lepší průběh daného onemocnění i po propuštění domů,” dodává primářka Boudová. 

Přes vysokou účinnost nehradí zatím laserové terapie systém zdravotního pojištění. Stodská nemocnice ale chce, aby byly maximálně dostupné. Cenu jedné aplikace má proto nastavenou vzhledem k dalším poskytovatelům velmi nízko. Stojí 250 korun. „Obvykle nabízíme 10 aplikací po sobě, každý den jednu. Minimální počet je šest, lépe ale osm,“ doplňuje Jana Boudová. 

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Se svolením Nemocnice Plzeňského kraje

Štítky Stodská nemocnice, rehabilitace, rozšíření rehabilitace, fyzioterapeuti

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Rehabilitační oddělení Stodské nemocnice rozšiřuje svoji péči z ambulantního režimu i na lůžková oddělení  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.