Počasí dnes7 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Provoz chirurgie obnovila po 14 dnech Domažlická nemocnice! Uzavření způsobil pacient s koronavirem

Standardní provoz obnovilo v pravé poledne chirurgické oddělení Domažlické nemocnice. Omezení chirurgického oddělení trvalo necelé dva týdny kvůli krátkodobé hospitalizaci pacienta, u něhož se později prokázala nákaza novým koronavirem. 

Chirurgové tak začnou opět provádět neodkladné operace a oddělení začíná přijímat nové pacienty k akutní hospitalizaci. Z důvodu epidemiologických opatření a v souladu s nařízením vlády zůstává stejně jako v dalších českých nemocnicích omezena neakutní plánovaná operativa.

„Vzhledem k hospitalizaci pacienta s koronavirem bylo nutné, aby se nechal na nákazu postupně otestovat i personál oddělení, který pacienta ošetřoval a pečoval o něj. Poslední výsledky druhých testů se nemocnice dozvěděla v noci na úterý,“ informoval mluvčí krajský nemocnic Jiří Kokoška.

„Naštěstí se nikdo ze zdravotníků, kteří byli v kontaktu s tímto pacientem, nenakazil. Oddělení tak může fungovat v předchozím režimu. Chirurgické ambulance jsou v plném provozu už od minulého týdne,“ sdělil ředitel nemocnice Petr Hubáček.

Domažlická nemocnice v současné době poskytuje veškerou neodkladnou zdravotní péči jako v obvyklém režimu. V provozu jsou všechna oddělení a pracoviště pečující o akutní pacienty či těhotné ženy a rodičky.

Příhraniční Domažlicko je jedním z nejvíce zasažených okresů koronavirovou epidemií v rámci celé České republiky. Aktuálně má domažlický okres 207 pozitivně testovaných pacientů na COVID-19. V celém Plzeňském kraji je 331 nemocných s koronavirem. Z Domažlicka byli také oba pacienti, kteří na koronavirus zemřeli v plzeňské fakultní nemocnici. Nejdříve se na Domažlicku šířila epidemie od pendlerů, později se choroba rozšiřovala komunitně.

Ohodnoť článek

Foto NPK

Štítky COVID-19, koronavirus, statistika, počet nakažených, Plzeňský, Domažlická nemocnice, chirurgie, pacient, Domažlická nemocnice, a.s., hospitalizace, okres Domažlice, Petr Hubáček, Fakultní nemocnice Plzeň, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Provoz chirurgie obnovila po 14 dnech Domažlická nemocnice! Uzavření způsobil pacient s koronavirem  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.