Počasí dnes20 °C, zítra21 °C
Pátek 10. května 2024  |  Svátek má Blažena
Bez reklam

Hejtmanství obdrželo dodávku dezinfekce, plzeňský výrobce zase dodá unikátní masky

Dva tisíce ochranných masek s výměnným filtrem objedná Plzeňský kraj od plzeňské společnosti WPA. Hejtman se na tom dohodl s majitelem Jiřím Heckelem. První speciálně vyrobené masky by mělo hejtmanství dostat už příští týden. Kraj tak vsadil na tuzemského výrobce ochranných prostředků.

„Ve středu jsem navštívil společnost WPA, která je schopná do příštího týdne dodat ochranné nanomasky s výměnným filtrem. Filtr vydrží v masce asi dva měsíce, je ovšem nutná desinfekce filtru. Zatím jsme se domluvili na objednávce dvou tisíc kusů,“ uvedl hejtman Josef Bernard (ČSSD).

WPA, která je jinak dodavatelem leteckých dílů například pro firmy Boeing či Airbus spustí výrobu těch nejvýkonnějších masek okamžitě. „Oproti všem dosavadním provizorním řešením půjde o masku, která umožní dlouhodobé komfortní nošení. Skelet bude vyrobený z poddajného materiálu na bázi silikonu, vysoce výkonné filtry lze dlouhodobě využívat, výměna se bude provádět po příznacích ztíženého dýchání,“ přiblížil kvality masky hejtman Josef Bernard.

Také dnes bude ještě pokračovat distribuce osobních ochranných prostředků, které kraj obdržel v první polovině týdne a během středečního večera. Ve středu kraj přebral od ministerstva vnitra zásilku roušek, respirátorů FFP2 a ve čtvrtek obdržel 18 palet desinfekce hrazených z prostředků Plzeňského kraje.

„Už začínám být klidnější. Společně s vládními dodávkami se podaří slušně předzásobit ty nejpotřebnější,“ doplnil hejtman.

Ohodnoť článek

Foto KÚPK, WPA

Štítky masky, respirátory, dezinfekce, Plzeňský kraj, hejtman, maska, Josef Bernard, ČSSD, Boeing, Airbus

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hejtmanství obdrželo dodávku dezinfekce, plzeňský výrobce zase dodá unikátní masky  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.