Počasí dnes13 °C, zítra20 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Počet nemocných s COVID-19 v Plzeňském kraji stále narůstá, ministerstvo hlásí 118 lidí

Počet osob s pozitivním testem na COVID-19 v Plzeňském kraji pokračoval i v neděli. Podle informací ministerstva zdravotnictví je v regionu večer aktuálně 118 lidí s onemocněním na nový koronavirus. Krajská hygienická stanice ovšem na svém webu uvádí ve stejnou dobu jen 81 potvrzených pacientů.

Ministerstvo zdravotnictví se v celostátních statistikách opírá o hlášení hygienických stanic a pozitivních nálezů laboratoří, které jsou určeny pro další šetření.

Podle krajských hygieniků bylo v kraji od začátku nákazy provedeno 1933 vyšetření na koronavirus, počet lidí v nařízených karanténách ke 411, naopak z karantény odešlo celkem 292 lidí. V kraji se vzorky odebírají na dvou stacionárních místech ve fakultní nemocnici v Plzni, ve venkovních stanech v nemocnicích v Rokycanech a Domažlicích a po kraji jezdí také tři odběrové sanitky. V kraji se dosud uzdravil jeden člověk, hlášeno není žádné úmrtí.

Podle informací ředitele fakultní nemocnice Václava Šimánka, bylo hospitalizováno deset lidí s prokázanou nákazou, z toho je pět na jednotce intenzivní péče, ostatní na standardním oddělení infekční kliniky. Nejvíce prokázaných případů v kraji je zejména na Domažlicku a také v Plzni.

Podle hygieniků i plzeňského hejtmana Josefa Bernarda jsou v kraji hlavní dva zdroje nákazy, a to lidé, kteří se vrátili ze zahraničí, a nyní zejména také pendleři, kteří jezdili denně pracovat do Německa, a lidé z jejich okolí. Bohužel pendleři, kteří v SRN pracují ve zdravotnictví mohou i nadále přejíždět přes hranici.

Ohodnoť článek

Foto Pixabay.com

Štítky COVID-19, koronavirus, statistika, počet nakažených, Plzeňský, Plzeňský kraj, Krajská hygienická stanice, infekční onemocnění, Fakultní nemocnice Plzeň, Německo, Václav Šimánek, Josef Bernard, Rokycany, Domažlice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Počet nemocných s COVID-19 v Plzeňském kraji stále narůstá, ministerstvo hlásí 118 lidí  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.