Počasí dnes7 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Ochranných pomůcek pro pobytové i terénní pečovatelské služby je stále nedostatek

Diecézní charita v Plzni, která provozuje pobytové i terénní pečovatelské a další služby sice od Plzeňského kraje dostává přerozdělené ochranné prostředky od státu, stále jich ale není dostatek. Chybí zejména respirátory, které by měli používat zaměstnanci sociálních a zdravotních služeb charity.

S vybavením ochrannými prostředky pomáhá charitě také město Plzeň, dobrovolníci nebo firmy, které tisknou na 3D tiskárnách ochranné štíty, řekl novinářům ředitel charity Jiří Lodr.

"Plzeňský kraj je jeden z těch nejlepších v přidělování ochranných prostředků, přesto nám hlavně chybí respirátory. Dostáváme jich desítky, přitom bychom potřebovali spíše tisíce, pokud jsou to respirátory nižší třídy, které vydrží osm hodin, tedy na jednu směnu," řekl Lodr. Další dodávky by charita měla dostat od kraje v neděli, v úterý a ve čtvrtek.

Charita dostala podle Lodra v pátek také první várku ochranných štítů vytištěných plzeňskou společností na 3D tiskárnách. "S velkou radostí jsem je rozvezl aspoň do první linie zdravotním sestrám do pečovatelské služby do terénu a na domov pokojného stáží. Máme přislíbeno dalších 70 štítů," řekl Lodr. Charitě dál chybí rukavice, i díky pomoci města si zajišťuje dezinfekci nebo látky na šité roušky. V nich má už téměř pokryté své základní potřeby.

V Plzeňském kraji se dosud podle dostupných informací neobjevil žádný případ nákazy koronavirem v pobytových zařízeních pro seniory u klientů ani u personálu. Podle Lodra je to i díky přísným opatřením, které například charita zavedla. Úplný zákaz návštěv platil v domovech pokojného stáří ještě před celostátním nařízením. "Snažíme se zajistit maximálně bezpečné prostředí pro naše klienty i zaměstnance," řekl Lodr.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Adriana Jarošová / MMP

Štítky koronavirus, omezení, Plzeň, krajský úřad, Plzeňský kraj, roušky, respirátory, Diecézní charita, charita, ochranná pomůcka, respirátor, Jiří Lodr

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ochranných pomůcek pro pobytové i terénní pečovatelské služby je stále nedostatek  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.