Počasí dnes20 °C, zítra24 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Zkuste veganský leden. Jak snadno na rostlinnou stravu?

PR článek

Nový rok se pro někoho tradičně pojí s novými výzvami a předsevzetími. I proto už je leden několik let měsícem výzvy Veganuary, která si klade za cíl zvýšit povědomí o veganství. Čím dál víc se lidé totiž zajímají o ohleduplnější život, a to jak směrem ke zvířatům, tak i samotné planetě. Díky tomu, že jsou veganské výrobky v regálech obchodů dostupnější, si můžete tuto novoroční výzvu vyzkoušet také. Mnoho takových výrobků najdete například v drogeriích dm.

Veganství si klade za cíl v co možná největší míře vyloučit ze života živočišné výrobky a zastavit tak využívání zvířat kvůli jídlu. Nejde ale jen o stravování, jde o komplexní přístup k životnímu stylu. Ten kromě potravin zahrnuje i všechny produkty denní potřeby, jako jsou úklidové prostředky či kosmetika.

Vrátíme se ale přímo ke stravování – to je u veganů čistě rostlinné. I přesto, že by se mohlo zdát, že je množství potravin značně omezené, opak je pravdou. Rostlinná strava zahrnuje nepřeberné množství luštěnin, ořechů, obilovin, zeleniny, ovoce, rýže a dalších. Mnozí se shodují, že taková strava má blahodárný vliv na naše zdraví, především na váhu, cévy, činnost ledvin nebo hladinu cholesterolu v krvi.

Díky tomu, že veganství v posledních letech zkouší čím dál víc lidí, rozšířila se také nabídka veganských potravin v obchodech. Širokou nabídku má například drogerie dm, kde můžete pořídit nejen rostlinná mléka, ale také různé druhy tofu, sladkých a slaných pomazánek, cizrnu nebo různé druhy mlsání.

Překvapí vás také možná fakt, že mnoho tradičních jídel jde připravit i ve veganské verzi. Stačí pouze nahradit například tradiční smetanu její rostlinnou variantou nebo maso různými náhražkami od zmiňovaného tofu přes veganské tyčinky se seitanem až po stále populárnější jackfruit.

Pokud se do veganské lednové výzvy zapojíte, je třeba myslet na to, že v tomto stylu stravování je nutné myslet na dostatečný přísun některých vitamínů a minerálů, např. A, B12, D, jód, selen, vápník či zinek, protože rostlinná strava je obsahuje v menší míře. I tyto vitamíny drogerie dm nabízí.

Příprava je základ

Jak si takovou lednovou veganskou výzvu trochu ulehčit? Důležité je být otevřený novým chutím, vůním a výrobkům. Nemusíte ze svého jídelníčku hned striktně vyloučit vše živočišné. Začněte pomalu a uvidíte, jestli vám tento styl bude vyhovovat.

Dopředu si naplánujte, co budete vařit a zásoby na pokrmy mějte nachystané. Štěstí totiž přeje připraveným. Nezapomeňte si pořídit také něco malého k zakousnutí, aby vás nepřekvapil náhlý hlad nebo chuť.

A pokud se vám do podobné výzvy nechce samotným, zkuste k ní přemluvit někoho dalšího. Za pokus nic nedáte a je obecně známé, že ve dvou se to lépe táhne.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Pixabay.com

Štítky dm drogerie, veganuary, rostlinná strava

Zkuste veganský leden. Jak snadno na rostlinnou stravu?  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.