Počasí dnes23 °C, zítra27 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Dopravu u nemocnice na Lochotíně omezí přijímačky na Lékařskou fakultu, zájem o studia je obrovský

Zhruba 2200 uchazečů přijede v úterý 6. června na přijímací zkoušky na Lékařskou fakultu Univerzity Karlovy v Plzni. Jedná se o nárůst o stovky zájemců, což univerzita přičítá hlavně novému kampusu. Obrovský zájem o studia se promítne také do dopravní situace okolo nemocnice na Lochotíně. Dopravu tam budou řídit policisté. Univerzita zároveň nabádá budoucí studenty, aby raději využili spoje MHD.

Na přijímací zkoušky fakulta využije veškeré prostory nového kampusu. Dokud ho neměla, skládali uchazeči přijímačky na mnoha místech po celém městě. I z toho důvodu univerzita očekává velký nápor při jejich příchodu a příjezdu po aleji Svobody, odbočkou k fakultní nemocnici na křižovatce U Gery.

Nový kampus Lékařské fakulty v Plzni za 2,4 miliardy se pyšní moderním zázemí a špičkovými technologiemi

Zbrusu nový kampus Lékařské fakulty Univerzity Karlovy v Plzni se dočkal slavnostního otevření. Dosud byla výuka budoucích lékařů roztroušená do několika nevyhovujících objektů ve městě. Nyní je vše pohromadě v nově vybudovaném areálu v aleji...

„V nejvytíženějších časech před začátky přijímacích testů (7–8 hodin a 11–12 hodin) proto bude řídit dopravu Policie ČR ve spolupráci s městskou policií, přičemž prioritou bude průjezd vozidel rychlé záchranné služby do fakultní nemocnice,“ informovala mluvčí fakulty Barbora Černíková. Pokud bude hrozit ucpání komunikace, bude policie po nezbytnou dobu zcela odklánět dopravu z aleje Svobody na úseku U Gery – FN Lochotín. „Při návštěvě fakultní nemocnice na Lochotíně je proto v tento den třeba počítat se zdržením, případně je možno zvolit příjezd spodní bránou z Roudné,“ doporučuje mluvčí fakulty.

„Účastníkům přijímacích zkoušek doporučujeme příjezd městskou hromadnou dopravou, a to tramvají č. 1 na zastávku Lékařská fakulta nebo U Gery. Automobil nebude možné v den přijímacích zkoušek v areálu zaparkovat,“ doplnila Černíková.

Auta budou moci pouze projíždět parkovištěm před budovou se zastavením pro rychlý nástup a výstup uchazečů. Toto pravidlo bude platit po celý den. Odjezd bude možný pouze přes kruhový objezd u nemocnice.

„Přijímací zkoušky v takovémto rozsahu a na jediném místě jsou pro naši fakultu další zátěžovou zkouškou v novém kampusu, který jsme otevřeli. Věříme, že jsme udělali maximum pro hladký průběh příjezdů a odjezdů, je to však zcela nová situace, která může překvapit. Prosíme proto o pochopení a předem se omlouváme za případné zdržení na příjezdu k fakultní nemocnici,“ dodala Černíková.

Uchazeči budou skládat přijímací zkoušku z fyziky, chemie a biologie formou písemného testu. Z každého předmětu odpovídají na 25 otázek. Plzeňská fakulta letos plánuje přijmout ke studiu v českém jazyce 300 studentů na obor Všeobecné lékařství a 50 studentů na Zubní lékařství. Dalších 100 uchazečů bude přijato ke studiu v angličtině, přijímací řízení pro tyto uchazeče ale probíhá v jiných termínech.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Lékařská fakulta Univerzity Karlovy v Plzni

Štítky doprava, dopravní omezení, Lékařská fakulta, přijímací řízení, nemocnice Lochotín

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dopravu u nemocnice na Lochotíně omezí přijímačky na Lékařskou fakultu, zájem o studia je obrovský  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.