Počasí dnes19 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 16. května 2024  |  Svátek má Přemysl
Bez reklam

Výrazně přibylo lidí s chřipkami a infekcí, onemocnění trápí přes 8000 obyvatel Plzeňského kraje

V Plzeňském kraji v uplynulém týdnu výrazně přibylo lidí, kteří přišli k lékaři s chřipkami a s akutními respiračními infekcemi. Oproti minulému týdnu nemocnost v celém kraji stoupla o víc než 35 procent. Ze sedmi okresů kraje klesla jen na jižním Plzeňsku a nepatrně také na Rokycansku.

Na 100 000 obyvatel nyní v kraji připadá 1427 nemocných, před týdnem to bylo 1054 nemocných na 100 000 obyvatel. Informace zveřejnila Krajská hygienická stanice. Lékaři i hygienici upozorňují, že údaje z konce roku zřejmě ovlivnily svátky, kdy se mnozí lidé léčili z infekce sami doma a nevyhledali lékaře.

Celkem je v tomto týdnu v kraji 8231 nemocných s respiračními infekcemi. Před týdnem jich bylo 6079, týden před tím 8350. Největší podíl nemocných je tradičně mezi malými dětmi do pěti let věku. Marodí jich 1461, což představuje 5083 nemocných na 100 00 obyvatel. Oproti minulému týdnu v této věkové skupině klesla nemocnost zhruba o pět procent. Nejméně nemocných (951) je mezi seniory. Oproti minulému týdnu se nemocnost v této věkové skupině zdvojnásobila

Ze sedmi okresů kraje je už několik týdnů nejnižší nemocnost na severním Plzeňsku. S respiračními infekcemi tam tento týden vyhledalo lékaře 409 lidí, což je 528 nemocných na 100 000 obyvatel. V tomto okrese byl nejvyšší nárůst nemocnosti, oproti minulému týdnu marodí dvojnásobek lidí. Naopak nejvyšší nemocnost je v okrese Plzeň-město, kde marodí 3606 lidí. Nemocnost v krajském městě za týden stoupla o 70 procent.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Pixabay.com

Štítky respirační choroby, respirační infekce, počet nemocných, KHS

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Výrazně přibylo lidí s chřipkami a infekcí, onemocnění trápí přes 8000 obyvatel Plzeňského kraje  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.