Počasí dnes7 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Plzeňský kraj hledá nové členy představenstva pro některé své krajské nemocnice

Změny v představenstvech některých svých nemocnic chystá Plzeňský kraj. Rada kraje schválila vyhlášení výběrových řízení na členy představenstev pro nemocnice zřizované krajem. Jedná se konkrétně o Klatovskou, Domažlickou a Rokycanskou nemocnici. Radní zároveň ustanovili výběrovou komisi.

Výběrová řízení bude vypisovat a organizovat Klatovská nemocnice jakožto řídící společnost Nemocnic Plzeňského kraje. „S ohledem na odstoupení stávajícího předsedy představenstev Klatovské, Domažlické a Rokycanské nemocnice Jaroslava Šímy je nutné, aby bylo vyhlášeno výběrové řízení na obsazení uvolněné funkce v každé této nemocnici. Pan Šíma odstoupil z rodinných důvodů. Vypsání a organizaci výběrového řízení bude zajišťovat Klatovská nemocnice prostřednictvím Centra sdílených služeb, sloužícího pro potřeby všech nemocnic vlastněných Plzeňským krajem,“ říká náměstek hejtmana pro oblast zdravotnictví Pavel Hais (Piráti).

Výběrové řízení se uskuteční tak, aby k 1. lednu 2023 mohl vybraný kandidát nastoupit do funkce. Ve všech nemocnicích je tříčlenné představenstvo kromě Klatov, kde je pětičlenné. Členové si pak sami volí předsedu a místopředsedu. Všechny nemocnice mají zvolené ředitele, kteří na pozicích zůstávají, řekl Hais. Podmínky pro uchazeče zveřejnily nemocnice na webu. Podle náměstka nejsou kritéria příliš přísná, a proto očekává hodně adeptů.

Krajští radní už zvolili člena představenstva a členy rady jednatelů ve dvou léčebnách dlouhodobě nemocných - Nemocnici následné péče sv. Anny v Plané na Tachovsku a Nemocnici následné péče Horažďovice, kde byl Šíma místopředsedou rady jednatelů. Kraj musel jednat rychle, aby nebyl ohrožen jejich chod, protože tam musí podepisovat smlouvy a faktury dva jednatelé. Situace se vyřešila i ve čtvrtém akutním krajském zařízení, Stodské nemocnici, Šímu, který tam byl předsedou představenstva, vystřídal Daniel Hajšman, vedoucí krajského odboru právního a legislativního.

Ohodnoť článek

Foto Richard Beneš

Štítky Klatovská nemocnice, nemocnice Plzeňského kraje, představenstvo nemocnic, nemocnice, Plzeňský kraj, výběrové řízení, Jaroslav Šíma, Rokycanská nemocnice, a.s., Klatovská nemocnice, a.s., Nemocnice Plzeňského kraje, a.s., Česká pirátská strana, Léčebna dlo

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Plzeňský kraj hledá nové členy představenstva pro některé své krajské nemocnice  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.