Počasí dnes7 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

V Plzni se ke stávce učitelů připojí jedna ZŠ a tři "mateřinky"

V Plzni se k celorepublikové stávce učitelů kompletně připojí jedna z 26 základních škol a tři pracoviště mateřských škol, jichž je ve městě 40. Stávkovat budou 34. základní škola v Gerské ulici, dále 55. mateřská škola v Mandlově ulici na Borech a mateřské školy v Radčicích a Malesicích, které jsou součástí 16. základní školy. Novinářům to řekla mluvčí radnice Adriana Jarošová.

"Tyto školy budou ve středu 6. listopadu kompletně zavřené. V některých základních a mateřských školách budou stávkovat pouze jednotliví učitelé, chod škol to ovšem neomezí," dodala mluvčí.

"V případě uzavření 34. základní školy jsme obratem zřídili zdarma příměstský tábor v zoo," řekla vedoucí odboru školství magistrátu Dagmar Škubalová. Město tak chce vyjít vstříc rodičům, kteří by nemohli jinak zabezpečit hlídání svých dětí. "Kapacita tábora je 70 dětí," uvedla Škubalová. Do 34. základní školy chodí přes 400 dětí. U mateřských škol nemohl magistrát náhradní program v podobě příměstského tábora zvolit kvůli nízkému věku dětí.

Rodiče mají děti na tábor v zoo přihlásit na telefonních číslech 727 874 214 nebo 727 874 215 nebo na e-mailu stuchlovak@plzen.eu. Sraz dětí je v 08:00 u vchodu do Dinoparku, časy pro vyzvednutí jsou v 15:30 nebo v 16:30. Děti mají mít s sebou svačinu, láhev s pitím, přezůvky, kartičku se jménem a kontakt na rodiče.

Autoři | Foto Liberecký kraj

Štítky ČR, školy, stávka, odbory, mzdy, Plzeňský, Plzeň, mateřská škola, základní škola, Radčice, Malesice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Plzni se ke stávce učitelů připojí jedna ZŠ a tři "mateřinky"  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.