Počasí dnes9 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Plzeňský kraj přestěhoval kvůli dřevomorce plzeňskou konzervatoř

Kraj přestěhoval kvůli dřevomorce plzeňskou konzervatoř do objektu své školy v Podmostní ulici v centru města vedle Sportovní a podnikatelské střední školy. Konzervatoř bude v náhradních prostorách celý školní rok a mezitím se zhruba za 40 milionů korun opraví napadený objekt v Tylově ulici 15. Novinářům to dnes řekla náměstkyně hejtmana Plzeňského kraje Marcela Krejsová (ODS).

"Teď jsme podepisovali smlouvu s vítězným dodavatelem stavby, který to musí stihnout během následujícího školního roku," uvedla. O příštích prázdninách by se tak měla konzervatoř vrátit do původních prostor v Tylově ulici. Kraj zvažuje, že by poté v návaznosti hned opravil také druhou budovu konzervatoře v Kopeckého sadech v centru.

"V Tylově 15 se přišlo na dřevomorku ve všech vodorovných konstrukcích. Takže projde totální rekonstrukcí," uvedla Krejsová.

Plzeňský kraj získal od města Plzeň domy, v nichž sídlí jeho příspěvkové organizace, objekt v Podmostní ulici bezúplatně. Podle Krejsové by ho mohl využívat k dočasnému přesouvání krajských škol, které musí opravit. "Tím by se nám mohly opravy zefektivnit," uvedla.

Kraj například připravuje opravu střechy Střední průmyslové školy strojnické a Střední odborné školy profesora Švejcara v Plzni a teď vyčlenil milion korun na projekt. Všichni studenti z této největší krajské školy se ale do náhradního objektu v Podmostní nevejdou.

"Všechny rekonstrukce škol můžeme dělat jen po etapách v době, kdy jsou prázdniny. Tím se to celé strašně natahuje a prodražuje," uvedla Krejsová. Podle ní se například téměř každé prázdniny opravuje velká budova Střední průmyslové školy dopravní v Plzni a tím, jak se stavba dělí na etapy, tak je nákladnější. Krajští radní v pondělí vyčlenili 2,5 milionu korun na havarijní opravu její střechy a topení.

Autoři | Foto Konzervatoř Plzeň

Štítky ČR, školy, stavby, správa, Plzeň, Plzeňský kraj, Marcela Krejsová, ODS, oprava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Plzeňský kraj přestěhoval kvůli dřevomorce plzeňskou konzervatoř  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.