Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Zájem o studium v oblasti hotelnictví neklesá, uchazečů se dokonce hlásí více než vloni

Navzdory současné době, která řadě odvětví vůbec nepřeje, neklesá zájem například o studium maturitních oborů jako je hotelnictví, cestovní ruch a podnikání. Žáci se hlásí i na učební obor kuchař-číšník. Na plzeňské Akademii hotelnictví dokonce evidují v prvním kole více přihlášek než v loňském roce.

Škola, která zaměřuje výuku hlavně na praktické dovednosti, hodlá letos přijmout více než 90 studentů. „Potěšilo nás, že naši uchazeči i jejich rodiče vnímají hotelnictví a cestovní ruch jako perspektivní obory s budoucností a věří stejně jako my, že současná krize způsobená pandemií brzy skončí,“ říká ředitelka Akademie hotelnictví a cestovního ruchu Jana Linhartová.

Během studia se žáci setkávají v předními českými kuchaři i osobnostmi jako je Zdeněk Pohlreich nebo Filip Vracovský. Před pandemií chodili studenti na praxe do pražských restaurací i vyráželi čerpat zkušenosti do zahraničí, například do Itálie a Německa. Absolvovali také řadu kuchařských a barmanských soutěží. Během léta se podařilo žákům 2. a 3. ročníku odcestovat do hotelových resortů v oblasti Středozemního moře.

V současné době se jako jinde zaměřují na online výuku. „Snažíme se, aby i distanční vyučování bylo pro žáky zajímavé a motivovalo je. Uskutečnily se hodiny češtiny či dějepisu, které probíhaly formou únikové hry. Oblíbené jsou také online kurzy, kde se žáci učí krok za krokem praktické dovednosti, třeba jak správně dranžírovat pstruha,“ vysvětluje Linhartová.

Přijímací zkoušky pro maturitní obory letos uchazeči plnit nemusí. I přes rostoucí zájem je stále několik volných míst na obor hotelnictví a obor kuchař-číšník. Akademie hotelnictví a cestovního ruchu působí v Plzni jako soukromá střední škola a střední odborné učiliště už víc než dvacet let.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Akademie hotelnictví a cestovního ruchu

Štítky Akademie hotelnictví a cestovního ruchu, studium, vzdělání, hotelnictví, přijímačky, Plzeň, cestovní ruch, Zdeněk Pohlreich, Itálie, Německo, Středozemní moře

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zájem o studium v oblasti hotelnictví neklesá, uchazečů se dokonce hlásí více než vloni  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.