Počasí dnes8 °C, zítra9 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Vyřazené počítače z univerzity pomohou v pěstounských rodinách

Dohromady tři pěstounské rodiny, domov pro matky s dětmi a jeden azylový dům dostaly od Západočeské univerzity v Plzni (ZČU) předčasné dárky k Vánocům. Jedná se o vyřazené stolní počítače, které jsou sice pro potřeby univerzity zastaralé, nicméně stále funkční. Ačkoli žijeme v roce 2020, není samozřejmostí, že má každé dítě doma počítač, proto je chce univerzita věnovat právě sociálně slabším rodinám, aby je děti mohly využít v rámci domácí výuky.

Počítače jsou vyřazené samozřejmě ne proto, že by byly nefunkční, ale protože pro naše potřeby už zastaraly. Můžeme je tak alespoň dát k dispozici dalším lidem,“ řekl Martin Jambura ze ZČU, který předání zprostředkoval.

Filip Kastl ze sdružení JCI dopravil techniku do domova svaté Zdislavy pro matky s dětmi v tísni v Klatovech, do domova pro matky v tísni u Domažlic a do tří pěstounských rodin v Klatovech, Plané u Mariánských Lázní a kousek od Plzně. Počítače mají hlavně sloužit pro distanční výuku děti v rodinách, které si nemohou počítače dovolit.

„Zabýváme se rozvojem mladých lidí, poskytujeme jim různé příležitosti, a na místech, kam počítače ze ZČU poputují, jde o nedostatkové zboží.  Děti i rodiče díky nim budou mít přístup k výpočetní technice a zejména dětem budou počítače pomáhat s distanční výukou,“ řekl Kastl.

Zároveň dodal, že na organizaci se může obrátit každý, kdo by vyřazený počítač rád věnoval na stejné účely. „Nejlépe nás lze kontaktovat na facebooku JCI Pilsen, stačí se ozvat a my předání zařídíme,“ dodal.

Centrum informatizace a výpočetní techniky ZČU vyřadilo celkem 11 počítačů. „Pět zbylých zamíří na podobná místa po Novém roce,“ dodal Jambura.

Čtete také:

Ohodnoť článek

Autoři | Foto ZČU

Štítky vzdělání, ZČU, JCI, škola, dar, pc, distanční výuka, počítač, rodina, univerzita, Západočeská univerzita v Plzni, Vánoce, Klatovy, Domažlice, Plzeň, Facebook, Mariánské Lázně

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vyřazené počítače z univerzity pomohou v pěstounských rodinách  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.