Počasí dnes19 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 16. května 2024  |  Svátek má Přemysl
Bez reklam

Nejpopulárnějším oborem s maturitní zkouškou je v Plzeňském kraji sportovní a rekondiční masér

Na střední školy v Plzeňském kraji nastoupí v novém školním roce 2020/21 celkem 22 tisíc žáků. Novinkou letošního školního roku je výuka některých předmětů v angličtině, kterou nabídne Gymnázium a Střední odborné učiliště Rokycany.

„Po dvou letech studia by pak měli žáci možnost své studium vést v angličtině úplně, a to v prestižním mezinárodním programu - IB Diploma programme, který je zakončen mezinárodní IB maturitou. V současné době probíhá samotná akreditace programu IB a povolení výuky v anglickém jazyce Ministerstvem školství, mládeže a tělovýchovy,“ doplňuje náměstkyně hejtmana pro oblast školství Ivana Bartošová (KDU-ČSL).

Střední odborné učiliště, Domažlice, Prokopa Velikého 640 nabízí nově obor Prodavač, Střední škola Bor, Plzeňská 231 nabízí nově obory Strojírenské práce, Elektrotechnické a strojně montážní práce a Provozní služby a Střední škola živnostenská a Základní škola, Planá,  nabízí nově obory Tesařské práce a Praktická škola jednoletá.

Nejpopulárnější obory

„Největší zájem vedle gymnázií je u oborů s maturitní zkouškou projevili uchazeči o obory Masér sportovní a rekondiční, Pedagogické lyceum, Zdravotnické lyceum, Ekonomické lyceum, Veřejnosprávní činnost, Ekonomika a podnikání, Veterinářství a Laboratorní asistent," říká náměstkyně hejtmana. 

U oborů s výučním listem byl největší zájem o obory Kadeřník, Aranžér, Truhlář, Mechanik opravář motorových vozidel, Cukrář, Pekař a Elektrikář-silnoproud.

Ohodnoť článek

Štítky školy, studium, gymnázia, výuka v angličtině, studijní obor masér, Plzeňský kraj, maturita, angličtina, střední škola, Ivana Bartošová, Prokop Holý, KDU-ČSL, Domažlice, Planá

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nejpopulárnějším oborem s maturitní zkouškou je v Plzeňském kraji sportovní a rekondiční masér  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.