Počasí dnes14 °C, zítra19 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Kolem 60 procent žáků druhého stupně nastoupí k výuce do plzeňských škol

Do základních škol v Plzeňském kraji bude chodit na dobrovolnou prezenční výuku něco málo přes 50 procent žáků druhých stupňů. Na rozdíl od prvního stupně, kam se 25. května vrátilo v kraji přes 40 procent žáků a mají výuku každý den, půjde o konzultace v domluvených dnech a hodinách. Do škol zamíří starší školáci většinou jen na jeden či dva dny v týdnu.

"Zájem o třídnické hodiny i konzultace ze strany rodičů a žáků je, ale samozřejmě je ovlivněn vlastním nastavením této přítomnosti dětí, kdy jde zejména o socializační aktivity. Vliv má i povinné dodržení počtu 15 dětí ve skupině," uvedla mluvčí plzeňské radnice Eva Barborková. Potvrdila, že do 26 škol přijde 50 až 60 procent žáků druhého stupně. Vedení škol a učitelé museli znovu revidovat rozvržení pobytu dětí prvního stupně a jejich časové možnosti.

Školy chtějí hlavně podnítit interakci se spolužáky, děti zvou tak dvakrát týdně, rozsah vyučovacích hodin je různý. "Učitelé musí stále zajišťovat distanční vzdělávání pro žáky, kteří nejsou přítomni ve škole," uvedla Barborková.

Učitelé si podle ní režim i četnost aktivit nastavili podle vlastních časových možností ve škole a zvládnou to. "Nezastírají ale rozpaky z neustálých změn," konstatovala.

Některé třídy druhého stupně pojedou s třídními učiteli na jednodenní výlety a některé organizují tradiční slavnostní vyřazení žáků. Na řadě míst se rozhodli deváťáci chodit do školy, i když už budou mít po přijímacích zkouškách.

Od 8. června budou moct žáci druhých stupňů na konzultace či třídnické hodiny. Stejně jako u prvního stupně nebo žáků posledních ročníků nebude kvůli riziku šíření koronaviru docházka povinná. Děti by měly být ve školách rozděleny do skupin do 15 žáků.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Pixabay.com

Štítky školy, výuka, koronavirus, základní školy, druhý stupeň, Plzeňský, Plzeňský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kolem 60 procent žáků druhého stupně nastoupí k výuce do plzeňských škol  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.