Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Kapacita školky v plzeňské Mandlově ulici nestačí, město přistaví pavilon a tělocvičnu

Dostavbou nového pavilonu školky včetně tělocvičny bude řešit město Plzeň nedostatečnou kapacitu 55. mateřské školy v Mandlově ulici. Celkem by měl projekt stát 34 milionů korun. Radní města schválili podání žádosti o dotaci, získat by tak mohli 10,2 milionu korun. Stavět by se mělo ještě letos.

„Mateřská škola v Mandlově ulici se skládá v současnosti ze čtyř pavilonů, avšak jejich kapacita je nedostatečná. Přístavba bude umístěna do středu mezi pavilony, čímž dojde i ke krytému propojení stávajících pavilonů. V přízemí je navržena tělocvična pro celý areál mateřinky. V prvním patře budou dvě samostatné třídy, každá s kapacitou pro 24 žáků a příslušným zázemím,“ popsal projekt primátor Plzně Martin Baxa (ODS).

V novém areálu bude pracovat šest zaměstnanců, učitelé, asistenti, pracovníci výdeje jídla a úklidu. „Přístavba nového pavilonu je navržena v pasivním energetickém standardu, což je jedním z požadavků v žádosti o dotaci. Plochá střecha přístavby bude vegetační, tvořená extenzivní zelení, která je bezúdržbová. Nevyžaduje doplňkovou zálivku,“ vysvětlil Martin Klír z Útvaru koordinace evropských projektů.

Ohodnoť článek

Foto Pixabay.com

Štítky mateřská školka, stavba, kapacita školek, tělocvična, stavba školky, pavilon, projekt, Plzeň, Martin Baxa, ODS

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kapacita školky v plzeňské Mandlově ulici nestačí, město přistaví pavilon a tělocvičnu  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.