Počasí dnes7 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Gymnázium Rokycany bude jako první v kraji vyučovat v angličtině

Rokycanské gymnázium připravuje jako první krajská střední škola v Plzeňském kraji výuku v angličtině. Reaguje tak na zvýšenou poptávku rodičů, kteří své děti směřují na zahraniční vysoké školy. Výuka v angličtině začne v září 2020, řekla náměstkyně hejtmana Ivana Bartošová (Koalice pro Plzeňský kraj).

"Nový ředitel gymnázia, který je rok ve funkci, přišel s výborným nápadem, jak dále posílit kvalitu gymnaziálního vzdělávání, a to mimo krajské město. Chystáme se tam zavést IB program (mezinárodní maturitu), tedy dvouleté studium v angličtině s mezinárodní certifikovanou maturitní zkouškou z několika vymezených předmětů," uvedla. Kraj musí sehnat garanty odborné výuky a certifikovat program organizací International Baccalaureate, která od roku 1968 zastřešuje země EU i USA.

Krajská rada už v pondělí schválila záměr, aby si kraj mohl naplánovat v rozpočtu finanční nároky. "Bude to jediné gymnázium, které bude realizovat prestižní mezinárodní projekt, jenž umožní studentům bezproblémový přechod na zahraniční vysoké školy," uvedla náměstkyně.

"Může to být příklad i pro jiné školy. Zásadně to zvedne prestiž gymnázia, protože spousta dětí má cíl studovat v zahraničí bakalářské nebo magisterské studium," řekl hejtman Josef Bernard (ČSSD).

Půjde o dvouletou výuku na standardním všeobecném gymnáziu. "Děti si budou moci vybrat sedm předmětů v angličtině z celého spektra podle toho, na jakou vysokou školu mají namířeno," řekla náměstkyně.

Mezinárodní maturita je nabízena ve 146 zemích světa. V ČR se do ní nejvíce zapojují soukromá gymnázia. Její výsledek uznávají univerzity po celém světě, včetně nejprestižnějších, na některých nahrazuje přijímací zkoušky. Mezinárodní maturita láká stále víc českých studentů, i když je těžší.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky ČR, školy, správa, střední, Rokycany, angličtina, Plzeňský kraj, vysoká škola, maturita, Ivana Bartošová, Evropská unie, USA, Josef Bernard, ČSSD, International Baccalaureate

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Gymnázium Rokycany bude jako první v kraji vyučovat v angličtině  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.