Počasí dnes14 °C, zítra19 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Zápisy dětí do plzeňských mateřských škol budou bez přítomností dětí i rodičů

Bez přítomnosti dětí i jejich rodičů se uskuteční v termínu od 2. do 16. května zápisy do plzeňských mateřských škol. Rodiče pouze vyplní přihlášku, kterou najdou i s dalšími podrobnostmi na webové stránce www.mszapis.plzen.eu.

„Vedle vyplnění přihlášky si rodiče zajistí kopii rodného listu i očkovacího průkazu a napíší čestné prohlášení k očkování. Vzor tohoto prohlášení také najdou na zmiňovaném webu,“ vysvětlila radní města pro oblast školství Lucie Kantorová (ANO).

„Tyto dokumenty doručí mateřské škole prostřednictvím datové schránky nebo e-mailem s uznávaným elektronickým podpisem popřípadě poštou. Je možné rovněž osobní předání dle pravidel konkrétní mateřské školy,“ doplnila Lucie Kantorová. Ve výjimečných případech a po předchozím telefonickém objednání je možné vyplnit přihlášku i na úřadech plzeňských městských obvodů, na Magistrátu města Plzně nebo přímo v dané mateřské škole.

Pro zápis je v souladu se školským zákonem rozhodující trvalý pobyt dítěte. Zákonní zástupci dětí jsou povinni přihlásit dítě k předškolnímu vzdělávání ve spádové mateřské škole. Město Plzeň řeší spádové mateřské školy obecně závaznou vyhláškou tak, že školské obvody jsou shodné s územím čtyř velkých obvodů. Dále pak území Křimic, Radčic a Malesic je dalším školským obvodem a následuje společný obvod Litic a Lhoty. Černice jsou pak součástí školského obvodu Plzeň 2.

Mateřské školy jsou určeny pro děti ve věku zpravidla od tří do šesti let. Předškolní vzdělávání je však povinné pro děti, které dosáhnou pěti let k letošnímu 31. srpnu. Povinný rok je ve veřejných mateřských školách bezplatný. V případě povinného předškolního vzdělávání není nutné předkládat kopii očkovacího průkazu nebo čestné prohlášení k očkování.

Město Plzeň zřizuje 46 mateřských škol s kapacitou téměř 5 200 míst, která plně postačuje na pokrytí i zvýšeného počtu dětí v silnějších populačních ročnících při přijímání dětí od tří let.

Ohodnoť článek

Štítky zápisy, mateřské školy, rodiče, mateřská škola, Plzeň, Datová schránka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zápisy dětí do plzeňských mateřských škol budou bez přítomností dětí i rodičů  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.