Počasí dnes25 °C, zítra24 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

První kontejnerová stavba pro děti v Plzeňském kraji vznikla ve Lhotě

Dětská skupina ve Lhotě se dočkala nových prostor. Navíc jde o vůbec první stavbu z kontejnerů, která bude sloužit tomuto účelu. Zázemí tam najde 12 dětí od dvou do pěti let. Projekt vyšel na zhruba dva a půl milionu korun. Na financování se podílel desátý městský obvod a město Plzeň.

Desátý obvod trápí nedostatek míst v mateřské škole a přednost na umístění mají navíc děti v předškolním věku. „Chtěli jsme vyjít vstříc rodičům, kteří potřebují jít do práce, ale nemohou sehnat pro svou ratolest místo v mateřské škole. Proto jsme se rozhodli vybudovat prostor, v němž o ně bude během dne postaráno,“ uvedl starosta desátého plzeňského obvodu Jan Havel (TOP 09).

Akci se podařilo zrealizovat během půl roku. „Kontejnerová školka“ se slavnostního uvedení do provozu dočkala na konci února. „Celkový náklad na realizaci byl 2,5 milionu korun, jako město jsme na něj přispěli rovnou polovinou,“ informoval primátor města Plzně Roman Zarzycký (ANO). „Je to stavba skromná, ale důležitá. Ve zdejším obvodu má totiž zásadní dopad na život rodin s malými dětmi,“ doplnil náměstek primátora Aleš Tolar (STAN).

Kontejnerová stavba má kapacitu pro dvanáct dětí. Kromě herny je tam i šatna, sociální zázemí a výdejna jídla. Objekt je napojen na všechny inženýrské sítě a vytápěn soustavou tepelných čerpadel. Na jaře ještě obvod dokončí terénní úpravy v okolí stavby.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Martin Pecuch

Štítky školka, mateřská škola, dětská skupina, hlídání děti, nedostatek míst ve školce, Lhota, kontejnerová stavba

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

První kontejnerová stavba pro děti v Plzeňském kraji vznikla ve Lhotě  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.