Počasí dnes20 °C, zítra24 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Techmania Science Center slaví zářivé 15. narozeniny

PR článek

Již 4. listopadu oslaví Techmania Science Center 15 let od svého otevření, kdy se z jedné haly podniku Škoda Plzeň stal zábavný vědecký park. Ve znamení tohoto jubilea bude celá oslava věnována fosforu – 15. prvku v periodické tabulce. Při této příležitosti připravil celý tým Techmanie pro návštěvníky speciální narozeninový program, který se ponese v duchu experimentů, zábavy a poznání.

Oslavy pro širokou veřejnost budou zahájeny v sobotu 4. listopadu v 10:00 hodin v prostorách science centra a budou pokračovat až do večerní 20. hodiny. Nabitý program plný vědeckých show, tematických buskingů a interaktivních exponátů doplní celodenní interaktivní soutěž, úniková narozeninová hra, světelné projekce, promítání v 3D Planetáriu a tematické workshopy. Společně s průvodcem se zájemci budou moci vypravit na vesmírnou cestu ze Země až na vzdálené konce naší galaxie, která se odehraje v téměř dokonalé iluzi hvězdné oblohy v Planetáriu.

Během prodloužené otevírací doby se představí nejen Techmania, ale také další instituce, které ukazují veřejnosti kouzlo vědy a poznání. Program například obohatí svými expozicemi Západočeská univerzita v Plzni, Správa informačních technologií města Plzně nebo středisko volného času Radovánek.

„V životě člověka představuje 15 let zlomové období. V tomto věku dokončujeme své základní vzdělání a povětšinou se poprvé rozhodujeme, jakým směrem se budou ubírat naše další kroky, jež mohou výrazně ovlivnit naši budoucnost. Neméně významný je tento mezník také pro Techmanii Science Center, která se již 15 let snaží probouzet zejména v mladých lidech vášeň a nadšení pro vědu, tak aby se nebáli kráčet po cestě poznání,“ zdůrazňuje důležitost tohoto výročí ředitel Techmania Science Center Jiří Královec.

V rámci promítání filmů v 3D Planetáriu se objeví také nejnovější snímek programu Za Slunce a ještě dál, který seznamuje diváky s prostředím za hranicemi naší Sluneční soustavy. S celým programem a s možnostmi jednotlivých rezervací se návštěvníci mohou blíže seznámit na webových stránkách Techmanie Science Center.  

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky Techmania Science Center, narozeniny, oslava narozenin, experimenty

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Techmania Science Center slaví zářivé 15. narozeniny  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.