Počasí dnes23 °C, zítra27 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Stáže v největší české softwarové společnosti nabízí studentům v Plzni práci na reálných projektech

PR článek

Chcete se uplatnit v IT? Největší česká softwarová společnost Unicorn učí mladou generaci studovat moderním digitálním způsobem a dává jí šanci k technologickému seberozvoji v praxi. Studenti a studentky v regionech se můžou dostat k práci na reálných aplikacích, které jsou součástí projektů firmy. Naučí se přitom, jak to funguje uvnitř softwarové společnosti, a prohloubí si svoje dovednosti v praxi.

Největší česká softwarová společnost Unicorn dodává špičkové informační systémy po celé Evropě. Především díky svému odbornému know-how a talentovaným spolupracovníkům patří mezi ty nejlepší ve svém oboru. Talenty si firma vychovává od juniorů, kterým dává šanci postupně růst. Společnost si vybudovala blízké vztahy se školami po celé České republice.

Konkrétně v Plzni má klíčovou pobočku, kde vyrábí komplexní informační řešení pro významné evropské energetické projekty. Společnost zde spolupracuje se Střední průmyslovou školou elektrotechnickou, VOŠ Plzeň a také se Západočeskou univerzitou. Studenti střední školy můžou ve firmě splnit svoje povinné praxe, studenti plzeňské vyšší odborné školy a univerzity se zase můžou podílet na reálných projektech firmy v rámci stáží. Právě stáže otevírají dveře mladým talentům, kteří zde můžou začít svou kariérní cestu. Společnost si totiž klade za cíl přispět k rozvoji a vzdělání špičkových IT odborníků v Plzni a regionu, neboť považuje za důležité vozit práci na světových projektech přímo za lidmi.

Společnost je průkopníkem v oblasti moderního vzdělávání v České republice prostřednictvím své vysoké školy, Unicorn University, která nabízí své studium kompletně online. Tímto inovativním přístupem se snaží podporovat rozvoj studentů v oboru informačních technologií. Unicorn University digitalizuje studium a umožňuje svým studentům studovat odkudkoliv, a tím se začleňuje do konceptu Vzdělávání 4.0, který zdůrazňuje význam moderních technologií ve výuce a přípravu mladé generace na budoucnost. Navíc koncept díky nejnovějším technologiím snižuje náklady a zvyšuje efektivitu. Tímto způsobem přispívá k rozvoji nejen samotných studentů, ale i celé společnosti.

Spolupráce se školami

Společnost se v rámci nejrůznějších akcí setkává se studenty tváří v tvář, například na kariérních veletrzích. Odborníci ze společnosti také přednáší na vysokých školách, kde sdílí své know-how z oboru, nebo vedou bakalářské a diplomové práce studentů. Společnost kromě toho pořádá Dny zaměstnavatele, během nichž se studenti setkají přímo se zástupci konkrétních projektů. Pro firmu je vzdělávání klíčovým pilířem. Vzdělává své spolupracovníky systematicky a učí mladou generaci studovat moderním digitálním způsobem.

Středoškoláci se během praxí učí základy programování. Studenti a studentky vysokých a vyšších odborných škol pracují v rámci stáží na reálných projektech. Mají tak šanci vidět, jak funguje opravdová IT společnost, a zároveň si prohloubí svoje technické znalosti. Stážisté mají k dispozici tutora, který je vede a na něhož se můžou kdykoliv obrátit. Letos v létě plzeňští studenti například vyvinuli aplikaci, která ulehčí práci technické podpoře jednoho z energetických projektů společnosti.

Zkušenosti z fungování reálné firmy

Studenti a studentky si ze stáží odnáší nejen praktické dovednosti, ale také zkušenosti z fungování reálné firmy. Letos stáž absolvují i Alena, která momentálně dokončuje bakalářský program na Západočeské univerzitě v Plzni, a Karel studující softwarový vývoj na Unicorn University. Stážisté společně vyvíjeli webovou aplikaci, jež pomáhá vypočítat kapacitu přenosu elektřiny přes podmořský HVDC kabel. Aplikace poslouží operátorům technické podpory systému Neptune a pomůže jim automatizovat práci v případě, že v hlavním systému dojde k chybě. Místo manuálního zadávání výpočtů do excelových tabulek udělá kalkulačka výpočet automaticky.

„Nejvíce mě bavilo vymýšlení algoritmů, aby výpočet proběhl tak, jak má,“ vysvětluje Karel. Sám říká, že si během stáže uvědomil, že ho nejvíce zajímá samotné programování a řešení problémů. Díky studiu na Unicorn University už znal a ovládal technologie, které společnost využívá, a nemusel se s nimi seznamovat od začátku. Po konci bakaláře chce pokračovat v magisterském studiu. A jednou by si rád vyzkoušel vývoj her. Karel zároveň dostal nabídku zkráceného úvazku na projektu Transparency Platform jako vývojář, do konce stáže se zde bude věnovat processingu.

Alena zase zjistila, že ji zajímá především programování uživatelské části aplikace. „Vím, že mě více baví front-end, protože hned vidím výsledky své práce a zároveň můžu být kreativní,“ vysvětluje Alena. V budoucnu by se proto chtěla věnovat programování webových stránek, kde může využít dovednosti, které se během stáže naučila. „Po stáži jsem si jistější ve svých znalostech a dovednostech. Až půjdu do reálné práce, budu mít menší stres, protože už vím, jak to v praxi funguje,“ dodává.

Společnost si uvědomuje, jak důležitý je přístup k mladé generaci. Proto ajťáky a ajťačky vzdělává už od školních lavic. Svými aktivitami chce přispět k tomu, aby v Plzni vyrůstali špičkoví IT odborníci. Zároveň stále hledá šikovné talenty, které láká práce pro českou společnost s evropským renomé.

Ohodnoť článek

Štítky softwarová společnost Unicorn, softwarová společnost, Unicorn, uplatnění v IT

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Stáže v největší české softwarové společnosti nabízí studentům v Plzni práci na reálných projektech  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.