Počasí dnes20 °C, zítra24 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Zrychlujeme dětem v mateřských a základních školách v Plzni internet, říká Daniel Kůs (Piráti), radní města Plzně

PR článek

„Když je možné dělat něco pro děti, udělá to vždy radost. Teď to bylo zrychlení internetu v mateřinkách a základních školách a plzeňská karta zdarma i pro děti s odkladem školní docházky," říká Daniel Kůs, radní Plzně pro Smart Cities.

Všechny základní školy v Plzni se aktuálně pyšní modernizovanou počítačovou sítí. Podle radního pro Smart City a podporu podnikání Daniela Kůse dosáhly celkové investice v průběhu let na 16 miliónů korun a využita byla i dotace z Integrovaných teritoriálních investic Plzeňské metropolitní oblasti.

„Plzeň je, troufnu si říci, zcela unikátní nejen v tom, že připojuje mateřské a základní školy   na svou vlastní městskou optickou síť, ale zajištuje i její správu. Díky tomu mohou učitelé využívat stabilní a rychlé internetové připojení, které splňuje ty největší nároky na něj kladené a umožňuje tak stále častější zapojení nejmodernějších technologií do výuky," vysvětluje radní Daniel Kůs.

Nejde ale jen o bezpečný, rychlý a stabilní internet, který nabízí městská optická síť plzeňským školám a školkám, ale i elektronickou poštu, jednotný školní informační systém, nebo městský cloud, kde mohou ukládat svá data, pracovat s nimi i vzájemně sdílet materiály k výuce.

„Tím ale nekončíme. Pokračujeme v modernizaci počítačových sítí v mateřských školách, která začala již v roce 2021(za minulého vedení, kterému tímto patří můj dík). Naším cílem je zmodernizovat LAN sítě v celkem 44 mateřských školách. Nyní jich je dokončeno přibližně 20. Pro další školky je v následujících třech letech v rozpočtu připraveno kolem 1,3 milionu korun na rok," doplňuje radní Daniel Kůs. (Piráti)

Kompletní realizaci modernizace sítí prováděla naše městská organizace Správa informačních technologií pod vedením skvělého ředitele pana Ing. Luďka Šantory, který je více než jen manažer, ale především i vizionář a byl radním Kůsem a panem primátorem navržen na ocenění o kterém se hlasovalo na zastupitelstvu.

„Celkem mně zarmoutilo, že část opozice z řad bývalého vedení města pro tento návrh nehlasovala. Naprosto nepochopitelně neuznali tímto ani symbolicky jeho přínos, byť jeho úspěšné působení bylo i za minulých vlád Plzně," povzdechl si Daniel Kůs.

V roce 2024, pokud nedojde ke změnám, zmodernizuje Plzeň počítačové sítě v 5., 17., 78. a 90 mateřské škole. V roce 2025 se počítá s 27., 51., 63. a 87. mateřskou školou, o rok později pak s 24., 25., 81. a 91. mateřskou školkou. Školky řadí do plánu podle toho, v jakém stavu se LAN sítě nacházejí.

„Pro rodiče dětí, které mají odklad povinné školní docházky, se nám teď o prázdninách také povedlo zařídit Plzeňskou kartu zdarma," říká závěrem radní Daniel Kůs (Piráti).

Hodnocení článku je 46 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky Smart Cities, internet na školách, moderzinace školství, Daniel Kůs, základní školy v Plzni

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zrychlujeme dětem v mateřských a základních školách v Plzni internet, říká Daniel Kůs (Piráti), radní města Plzně  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.