Počasí dnes21 °C, zítra18 °C
Sobota 4. května 2024  |  Svátek má Květoslav
Bez reklam

Na Západočeské univerzitě v Plzni začnou dvě největší mezinárodní letní školy

Své dvě největší mezinárodní letní školy zahájí příští týden Západočeská univerzita (ZČU) v Plzni. Na kurzy Mezinárodní letní jazykové školy a mezinárodní letní školy umění ArtCamp se přihlásilo kolem 1000 účastníků z ČR i zahraničí. Obě školy potrvají od 10. do 28. července. ZČU letos připravila 13 letních škol a kurzů pro děti a dospělé, kromě jazykové a umělecké školy také například školu čar a kouzel či kurzy elektrotechniky, kybernetiky, aplikované fyziky, mechaniky, geomatiky, virtuální reality a kurz o nanomateriálech a nástrahách marketingu

Mezinárodní letní jazyková škola pořádaná Ústavem jazykové přípravy letos na svém 33. ročníku očekává přes 460 účastníků, z toho 70 cizinců. V nabídce jsou kurzy portugalštiny, němčiny, angličtiny, francouzštiny, španělštiny, arabštiny, perštiny nebo češtiny pro cizince v různých jazykových úrovních. „Jako každoročně byl největší zájem o kurzy pro děti a teenagery do 17 let, kde máme již obsazené všechny nabízené kurzy," uvedla  koordinátorka školy Dani​​​​​​ela Kopřivová. Mezinárodní letní jazyková škola ZČU je podle ní nejstarší a největší letní jazykovou školou v ČR. Rekordní počet účastníků byl 690 v roce 2019, loni jich bylo o 300 méně.

Jazykovou školu mohou během jednoho, dvou nebo všech tří týdnů absolvovat žáci a žačky základních i středních škol, studenti a studentky vysokých škol i kdokoliv z veřejnosti.

Mezinárodní letní škola umění ArtCamp očekává na svém 17. ročníku dosud nejvyšší účast. Dvaačtyřiceti kurzů se zúčastní na 500 lidí z nejen z ČR, ale také například z Číny, Izraele, Polska, Německa či Ukrajiny. Domácí i hostující lektoři a lektorky z Belgie, Japonska, Polska a Slovenska povedou v ateliérech například kurzy design interiéru, fashion design, design šperku, figurální kresba, ilustrace, knižní vazba, analogová i digitální fotografie nebo grafický design. Letošní novinkou ArtCampu jsou kurzy virtuální reality, herní tvorby či kreslené a loutkové animace, uvedla provozní ředitelka ArtCampu Lenka Kodýtková.

Kurzy ArtCampu jsou otevřené všem zájemcům od 15 let. Hlásí se na ně středoškoláci, kteří se chtějí připravit na talentové zkoušky na uměleckých školách, i zkušenější výtvarníci se zájmem o další rozvoj svých dovedností. Účastníky čeká kromě práce v kurzech doprovodný program, přístupný i veřejnosti. „Jde například o vernisáž třetí výstavy z cyklu Travel v galerii GAFA, o zahájení výstavy plakátů polského umělce Ryszarda Kajzera v galerii Inkubátor nebo o středeční večery ArtCamp Talks v kavárně Družba, kde se představí lektoři letní školy. Vrcholem každého týdne je společná páteční odpolední výstava výstupů jednotlivých kurzů přímo na Sutnarce," dodala Kodýtková.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Západočeská univerzita v Plzni

Štítky vzdělání, mezinárodní škoda, ArtCamp, zahraniční studenti, ZČU

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na Západočeské univerzitě v Plzni začnou dvě největší mezinárodní letní školy  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.