Počasí dnes25 °C, zítra24 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

První krok k úspěšné kariéře nabízí Střední průmyslová škola strojnická a Střední odborná škola profesora Švejcara v Plzni

PR článek

Ačkoliv patří Střední průmyslová škola strojnická a Střední odborná škola profesora Švejcara v Plzni k jedné z nejstarších vzdělávacích institucí v Plzni a Plzeňském kraji, snaží se jít s dobou – a to po všech stránkách. Je zkrátka moderní školou nabízející studijní dobrodružství každému, komu není cizí touha po poznávání nových znalostí a dovedností, ale také zvědavost, důvtip, ctižádost, ambice, nadšení a zápal! Je školou se vstřícným a lidským přístupem ke studentům, na kterých učitelům skutečně záleží.

V uplynulých dvou letech prošla škola rozsáhlou rekonstrukcí a je oblečena do nového kabátu. Zbrusu nový háv školy nyní vytváří dominantu plzeňského náměstí Míru.  Nová střecha, okna i fasáda podtrhují myšlenku školy, kdy navazuje na tradice, ale zároveň vnímá vzdělávání jako živý organismus, ve kterém je potřeba reflektovat dobu a neustále se posouvat vpřed.

Výhodou školy je, že si zde zkrátka vybere úplně každý! Baví Vás technika? Pak můžete proniknout do světa mechatroniky, strojírenství, mechaniky strojů a zařízení nebo obrábění. Není-li technika Vaší silnou stránkou, pak jsou tu pro Vás skvělé obory Veřejná správa, Sociální činnost nebo Pedagogické lyceum. Poslední jmenovaný obor je pak nabízen ve dvou variantách – se zaměřením na humanistiku, nebo pokud milujete sport a s ním spojené výzvy, pak se zaměřením na tělesnou výchovu. V letošním roce byl otevřen další obor Ekonomika a podnikání. Stále ještě váháte?

Střední průmyslová škola strojnická a Střední odborná škola profesora Švejcara v Plzni není jen o zkoušení a známkování. Snaží se studentům vytvářet příjemné přátelské prostředí, ale také skvělé zážitky, na které budou v dospělosti rádi vzpomínat. Když není škola zasažena covidovými či jinými omezeními, učitelé  se svými  žáky rádi podnikají mimoškolní zážitky. Pravidelně cestují do Prahy za poznáním našeho hlavního města, na lyžařské kurzy do Rakouska nebo Krkonoš, do Španělska na sportovní kurz, každoročně vyráží na vodu a také na oblíbené předprázdninové výlety, kde panuje pohoda, dobrá nálada a stmelují se třídní kolektivy.

V budově školy naleznete dva rozmanitě zásobené bufety, školní jídelnu, jež nabízí každý den výběr ze čtyř jídel, skvěle vybavené odborné učebny, dvě velké tělocvičny, venkovní hřiště pro celou řadu sportů, prostor pro zaparkování Vašich kol či koloběžek, ale také WI-FI připojení v celém areálu.

V průběhu školního roku žáci rádi absolvují celou řadu soutěží – technických, matematických, literárních nebo třeba dějepisných. A pravidelně dosahují skvělých umístění. Protože všechny obory jsou zaměřeny tak, aby každý absolvent bez problémů uspěl na trhu práce, je kladen důraz na získání praktických dovedností.  Proto žáci každý rok absolvují praxi přímo na pracovištích, kde uplatní své teoretické znalosti a získají zde cenné zkušenosti. Jedná se tak o školu s vysokým standardem, proto mají potenciální zaměstnavatelé o její absolventy značný zájem, což dokazují i opakovaná ocenění ze strany zaměstnavatelů. Škola má vysoké procento úspěšnosti žáků u maturitních zkoušek, jež pravidelně přesahuje 90%. Rovněž se může pyšnit vysokým počtem úspěšných vysokoškoláků.

Chcete-li se o škole dozvědět ještě víc, sledujte její Instagram, který se plní nejen fotkami s úspěchy studentů, ale i jejich prázdninovými dobrodružstvími a zážitky. Škola je tak jednou velkou rodinou, která zůstává se studenty v kontaktu i o letních prázdninách. Instagram školy naleznete pod názvem @spstrplz.cz_official. Mrkněte také na webové stránky spstrplz.cz, kde naleznete další potřebné informace k jednotlivým oborům.

Přijměte pozvání školy na Den otevřených dveří, který se bude konat 25. listopadu a 20. ledna, vždy v době 13 – 17 hodin. První krok k vybudování Vaší úspěšné životní cesty může začít právě na Střední průmyslové škole strojnické a Střední odborné škole profesora Švejcara v Plzni!

Hodnocení článku je 74 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky Střední průmyslová škola strojnická a Střední odborná škola profesora Švejcara, SPŠ, vzdělání, PR, kariéra, Plzeň, střední odborná škola, Plzeňský kraj, Instagram, Španělsko, Rakousko, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

První krok k úspěšné kariéře nabízí Střední průmyslová škola strojnická a Střední odborná škola profesora Švejcara v Plzni  |  Vzdělání  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.