Počasí dnes14 °C, zítra18 °C
Středa 8. května 2024  |  Svátek má Statní svátek
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Jaké je to pracovat pro Unicorn v Plzni? „Všichni cítíme, že se o nás firma zajímá,“ říká HR manažerka

PR článek

Budoucnost patří společnostem, které na svých lidech nešetří. Atraktivní pracovní prostředí, flexibilita, motivující ohodnocení a dobrý kolektiv. To jsou hlavní kritéria, na která se lidé zaměřují při výběru zaměstnavatele. Toho se také drží česká IT firma Unicorn, která v Plzni zaměstnává přes 150 lidí.

Naštěstí existuje řada společností, které vědí, že pro úspěch firmy jsou nejdůležitější lidé. Jednou z nich je i největší česká IT firma Unicorn, která se rozhodla vozit práci za lidmi do regionů, a ne naopak. Dnes má více než 2 500 spolupracovníků a 25 vývojových center v šesti zemích Evropy.

Unicorn otevřel v roce 2005 pobočku také v Plzni. Původní kolektiv 20 spolupracovníků se postupně rozrostl na více než 150 lidí. Přesto si plzeňská pobočka dokázala zachovat původní pohodovou atmosféru. „Daří se nám najít lidi, kteří mezi nás dobře zapadnou. Jsme tu opravdu skvělá parta, která spolu tráví čas i mimo kancelář, a musím říct, že to cítí i naši spolupracovníci, kteří k nám přijedou z jiného regionu,“ říká Magdalena Jirglová, HR manažerka, která v Unicornu pracuje už 16 let.

Velká část lidí působí v Unicornu dlouhodobě. Firma jim totiž pomáhá s kariérou a zároveň nabízí širokou škálu firemních benefitů, vysokou míru flexibility, a především práci na významných projektech. „Nemáme potřebu odcházet. Všichni cítíme, že se o nás firma zajímá,“ říká Magdalena. Naráží na pravidelné individuální pohovory, kde si stanovují své cíle. Vše navíc mohou řešit jak se svým HR manažerem, tak s kmotrem, kterého má v Unicornu každý. Je to mentor a poradce, jenž provází spolupracovníka jeho kariérou a osobním rozvojem. Unicorn také poskytuje potřebné vzdělávací materiály, díky nimž je možné se posouvat. Právě systematické vzdělávání je jeden ze základních pilířů společnosti. Každý spolupracovník se tak může rozvíjet podle toho, jak si přeje.

Typické interní akce

Život ale není jenom o práci. Plzeňáci se pravidelně potkávají na akcích, které jsou pro tuto pobočku typické. Jde třeba o pravidelné firemní snídaně nebo vítání jara, kdy se sejdou s lidmi z ostatních vývojových center. V létě tu Unicorn pořádá sportovní den, jehož se pravidelně účastní i stovka lidí. „Sportovní den má velký úspěch a všichni se na něj vždy těší,“ říká Magdalena, která zároveň tyto akce organizuje. Samozřejmostí je tematický vánoční večírek. S nápady na různé akce přichází i sami spolupracovníci. Takhle například vznikl oblíbený pobočkový kvíz, testující vědomosti z různých oblastí. 

Plzeňská pobočka nezapomíná ani na spolupráci s mladými talenty ze středních či vysokých škol. Dlouhodobě spolupracuje s VOŠ a SPŠE nebo se Západočeskou univerzitou v Plzni, a to nejen v rámci přednášek, ale i nabídek dlouhodobých či krátkodobých stáží na míru.

A na čem spolupracovníci v Plzni pracují? Především na energetických projektech pro zahraniční klienty. Řeč je třeba o projektu Damas Upgrade pro rumunskou energetickou společnost Transelectrica. Tento systém pomáhá s řízením přenosu elektřiny a obchodováním. Dalším významným projektem je AMICA pro německého klienta TSCNET Services GmbH. AMICA sbírá a analyzuje data o stavu propojených elektrizačních soustav za účelem zajištění spolehlivosti a bezpečnosti dodávek elektřiny.

Energetika ale není jediným odvětvím, jemuž se v Plzni věnují. Spolupracovníci se zaměřují i na oblast bankovnictví. Za zmínku stojí třeba TSS, pobočkový systém Komerční banky, který slouží k obsluze retailových zákazníků a malých podniků.

Unicorn zkrátka sází na své lidi, jimž poskytuje motivující prostředí a zázemí silné společnosti, kde mají šanci neustále se zlepšovat a růst.

Hodnocení článku je 78 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky Unicorn, IT firma Unicorn, Magdalena Jirglová, energetika, energetické projekty, Plzeň, projekt, Evropa, Amica, Západočeská univerzita v Plzni, Komerční banka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jaké je to pracovat pro Unicorn v Plzni? „Všichni cítíme, že se o nás firma zajímá,“ říká HR manažerka  |  Společnost  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.