Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Pátek 3. května 2024  |  Svátek má Alexej
Bez reklam

Další konvoj s humanitární pomocí na Ukrajinu dovezlo osobně vedení Plzeňského kraje

S humanitární pomocí od Plzeňského kraje vyrazil na Ukrajinu osobně hejtman Rudolf Špoták (Piráti) s trojicí svých náměstků. Do Ivano-Frankivské oblasti, s níž kraj navázal spolupráci se dopravil sanitní vůz Volkswagen Transporter T5, elektrocentrály Herkules HSE 3500, mikrovlnné trouby, varné konvice, karimatky, deky, izoterické fólie a další zdravotnický materiál.

„Humanitární pomoc jsme našim přátelům dovezli už podruhé v pořadí. Tu první jsme převáželi koncem dubna krátce po návštěvě ukrajinského velvyslance Jevhena Perebyjnise, kdy jsme Ukrajině postižené ruskou agresí poskytli prostřednictvím velvyslanectví pět milionů korun. Během návštěvy jsme navázali kontakty s představiteli Ivano-Frankivské oblasti a dohodli se s nimi na spolupráci,“ uvedl hejtman Rudolf Špoták.

Konkrétně zástupci Plzeňského kraje přivezli na Ukrajinu osm elektrocentrál, 10 mikrovlnných trub, 20 varných konvic, desítky karimatek, dek a izotermických fólií včetně zdravotnického materiálu, jako jsou léky, obvazy, masti, přípravky na desinfekci vody a další, v celkové hodnotě více než 200 tisíc korun. Nově přivezli pro své partnery sanitní vůz Volkswagen Transporter T5, který vyřadila ze svého vozového parku Domažlická nemocnice. „Moc děkujeme našim partnerům za pomoc a slib další spolupráce také v oblasti kultury a cestovního ruchu,“ řekla předsedkyně Ivano-Frankivské oblastní státní správy Svitlana Onyščuk.

Na cestě do stejné oblasti je také humanitární pomoc, kterou Plzeňský kraj převzal v sobotu 23. července v Chamu od svého partnerského regionu Horní Falc. I v něm je složení obsahu humanitární pomoci podobné jako z české strany, jedná se o zdravotnický materiál a přístroje, elektrocentrály, trvanlivé potraviny a elektronické přístroje, pračky, ledničky, sušičky, rychlovarné konvice nebo mikrovlnky.

„Strašlivá agresivní válka na Ukrajině bohužel trvá již téměř šest měsíců. Statečný ukrajinský lid si i nadále zaslouží naši plnou solidaritu,“ prohlásil zemský rada okresu Cham Franz Löffler. Převoz kamionu s humanitární pomocí na Ukrajinu zajišťuje Plzeňský kraj ve spolupráci s německou stranou prostřednictvím spediční firmy. Zástupci vedení Plzeňského kraje říkají, že ani tato pomoc není pomocí poslední. Že je Plzeňský kraj v případě, že region o pomoc opět požádá, připraven pomáhat i nadále.

Hodnocení článku je 36 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Plzeňský kraj

Štítky humanitární pomoc, hejtman Špoták vezl humanitární pomoc, pomoc Ukrajině, Plzeňský kraj, Ukrajina, mikrovlnná trouba, materiál, Rudolf Špoták, Volkswagen Transporter T5, Česká pirátská strana, Jevhen Petrovyč Perebyjnis, ruská invaze na Ukrajinu

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Další konvoj s humanitární pomocí na Ukrajinu dovezlo osobně vedení Plzeňského kraje  |  Společnost  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.