Počasí dnes14 °C, zítra19 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Plzeňská ČOI předala přes 1500 kusů padělků sociálním ústavům

Přes 1500 kusů padělaného a zachyceného zboží, hlavně oblečení, předala západočeská Česká obchodní inspekce (ČOI) dětským domovům a výchovným ústavům z Ústeckého a Královéhradeckého kraje. Oděvy, obuv, batohy i hračky dostaly děti a mladí v Mašťově, Místě a Nové Pace, kde je převzala organizace zabývající se pomocí lidem s handicapem. Zbylých 257 kusů ještě poputuje příští týden do Buškovic. Novinářům to řekl ředitel inspektorátu ČOI pro Plzeňský a Karlovarský kraj Jan Řezáč.

Pracovníci zařízení, která zboží dostala, musejí do tří měsíců odstranit z oblečení loga světoznámých firem jako Adidas, Nike, Puma a dalších, zdůraznil Řezáč.

Zboží bylo zajištěno zejména loni a na počátku letošního roku na západočeských tržnicích ve Svaté Kateřině, Folmavě, v Aši a na Svatém Kříži u Chebu. Zabavené Výrobky lze využít ve zdravotnictví, školství, sociálních zařízeních a pro jiné humanitární účely. "Podmínkou je odstranění chráněných označení a prvků, tedy zejména nápisů a log známých firem," uvedl ředitel. Obdarované subjekty to musí udělat samy a před předáním k užívání to ČOI zkontroluje.

"Bohužel u většiny zajištěných výrobků tato chráněná označení odstranit nelze, neboť jsou na výrobku vylisována, natištěna či jinak umístěna tak, že jejich odstraněním by se výrobek zcela zničil," uvedl Řezáč. Tyto výrobky spolu s CD a DVD nosiči, hodinkami a elektronikou končí v drtičkách v Mýtě u Rokycan a v Sulkově u Plzně.

"Děláme to jednou až dvakrát do roka, záleží na záchytech a navíc musí být ukončeno správní řízení," uvedl Řezáč. Padělaného zboží na tržnicích podle něj ubývá. Zatímco na přelomu tisíciletí odváželi celníci po kontrole i kamiony, nyní jde maximálně o 1000 a 2000 kusů.

Autoři | Foto ČOI

Štítky ČR, sociální, kriminalita, trh, kontrola, ČOI, Plzeňský, Karlovarský, Česká obchodní inspekce, Jan Řezáč, oblečení, Plzeňský kraj, Karlovarský kraj, Královéhradecký kraj, Ústecký kraj, Nová Paka, Mašťov, Buškovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Plzeňská ČOI předala přes 1500 kusů padělků sociálním ústavům  |  Společnost  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.