Počasí dnes20 °C, zítra24 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Návštěvníci Metalfestu by si měli přibalit pláštěnky, meteorologové varují před silnými bouřkami

Celou republiku zasáhnou dnes večer silné bouřky. Informoval o tom Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ), který zároveň vydal výstrahu s platností od dnešních 20:00 do sobotního rána. Podle meteorologů hrozí přívalové deště a silný vítr o rychlosti až 70 kilometrů za hodinu.

„Lokálně se očekává přívalový déšť s ojedinělým rozvodněním malých toků, zatopení podchodů, podjezdů, sklepů a podobně. Nárazy větru mohou lámat větve stromů. Nebezpečí mohou představovat také kroupy a blesky. Je třeba dbát na bezpečnost zejména s ohledem na nebezpečí zásahu bleskem a úrazu padajícími a poletujícími předměty,“ uvedl ČHMÚ na svých sociálních sítích.

Podle předpovědi by měl déšť na území Plzeňského kraje ustat ve druhé polovině noci. Deštníky ale neodložíme. V sobotu bude od rána oblačno, místy s přeháňkami nebo bouřkami. Během odpoledne se oblačnost protrhá. Denní teploty se budou pohybovat od 22 do 25 °C. Neděle bude od rána polojasná, během dne se však zatáhne a místy můžeme počítat s přeháňkami a bouřkami. Teplota stoupne až k 28 °C.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Pexels

Štítky počasí, předpověď, víkend, meteorolog, Plzeňský kraj, výstraha před bouřkami, bouřka, Český hydrometeorologický ústav

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Návštěvníci Metalfestu by si měli přibalit pláštěnky, meteorologové varují před silnými bouřkami  |  Společnost  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.