Počasí dnes18 °C, zítra19 °C
Pondělí 7. října 2024  |  Svátek má Justýna
Bez reklam

Loni skončilo v Plzeňském kraji 1149 manželství, jde o druhý nejnižší počet od roku 2000

Celkem 1149 manželství z Plzeňského kraje zažilo loni rozvod. V celé České republice bylo v roce 2021 rozvedeno 21 tisíc manželských párů. První nelichotivou příčku v počtu rozvedených manželství loni obsadil Středočeský kraj, zatímco Plzeňský kraj se zařadil na osmou příčku. Nejméně rozvodů registroval kraj Karlovarský. Informace zveřejnil Český statistický úřad v Plzni.

„Loňský rok byl co do počtu rozvodů v Plzeňském kraji v novém tisíciletí druhým nejnižším hned po roce 2019, kdy došlo k rozvodu 42,55 párů na 100 sňatků. Nejnižší věk při rozvodu byl zaznamenán u dvacetiletého muže a osmnáctileté ženy. Naopak nejstarší rozvedený muž dosáhl věku 80 let a žena 76 let,“ informovala Petra Fujová z Krajská správa Českého statistického úřadu v Plzni. Ženy a muži s českým státním občanstvím představovali 95 procent všech rozvedených manželství. Zbylou část rozvedených osob tvořili cizinci, nejčastěji ze Slovenska a Ukrajiny.

Manželství v Plzeňském kraji byla ukončena v 51,3 procenta případů na základě společného návrhu. Z podnětů žen došlo k ukončení 32,2 procenta manželství, zbylá část manželských párů byla rozvedena na návrhy mužů (16,5 %). Větší část manželských párů (61,4 %) měla v době rozvodu již jedno či více nezletilých dětí. Poměr žen a mužů, rozvádějících se poprvé, byl téměř vyrovnaný. Zatímco mužů přistoupilo k prvnímu rozvodu 921, žen bylo jen o 11 méně. Nejvíce rozvodů se uskutečnilo v okresech Plzeň-město (343), Plzeň-sever (177) a Klatovy (160).

Ohodnoť článek

Tisková zpráva | Foto Pixabay.com

Štítky rozvod, rozvedené manželství, Český statistický úřad, manželství, Plzeňský kraj, manželé, Plzeň, Česko, Středočeský kraj, Ukrajina, Slovensko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Loni skončilo v Plzeňském kraji 1149 manželství, jde o druhý nejnižší počet od roku 2000  |  Společnost  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.