Počasí dnes14 °C, zítra19 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Je kulturní nabídka ve městě dostatečná? Plzeňané mají možnost sdělit radnici svůj názor

Město Plzeň chce zjistit spokojenost obyvatel západočeské metropole s nabídkou kulturních akcí. Až do poloviny června tak mohou Plzeňané na ulici potkat tazatele, kterým budou moci sdělit své názory a pocity. Vyjádřit se mohou lidé také skrze on-line dotazníky. Výsledky průzkumu zveřejní město na svých webových stránkách. Poslední obdobný průzkum se uskutečnil před čtyřmi lety a nabízí se zde možnost srovnání.

„Po pandemii covidu-19 se bohužel tuzemští pořadatelé kulturních akcí potýkají s poklesem návštěvnosti. Lidé si například koupí vstupenku, ale na představení či koncert nakonec nepřijdou. Rádi bychom proto i prostřednictvím tohoto průzkumu chtěli zjistit, co je příčinou a jaká je spokojenost Plzeňanů se stávající kulturní nabídkou,“ vysvětlila náměstkyně primátora Eliška Bartáková (ANO).

Radnice přistoupila k průzkumu především proto, že po uplynulých dvou letech, kdy celosvětová pandemie prakticky znemožnila návštěvy kulturních akcí, si konečně mohou lidé užívat nabídky divadel, kin, muzeí a galerií, koncerty, festivaly a řadu dalších akcí. Otázkou ale zůstává, zda je kulturní nabídka v Plzni dostatečná. Dokáže si každý z nabídky vybrat? A jak vnímají občané stávající síť plzeňských kulturních zařízení? A právě veřejný průzkum by měl přinést odpovědi na tyto a další otázky. On-line verzi dotazníku najdete ZDE.

Výsledky šetření představí město v září tohoto roku na Kulturním fóru, poté budou závěry ankety zveřejněny na webových stránkách města. Výsledky poslouží ke zhodnocení naplňování strategie města v oblasti kultury. Poslední takto rozsáhlý průzkum se uskutečnil před čtyřmi lety v době přípravy nové kulturní strategie města. Současné názory obyvatel tak bude možné porovnat s výsledky šetření z roku 2018.

Ohodnoť článek

Autoři | Tisková zpráva | Foto Festival na ulici

Štítky kultura, dotazník spokojenosti, akce v Plzni, průzkum, Plzeň, kulturní akce, ANO 2011

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Je kulturní nabídka ve městě dostatečná? Plzeňané mají možnost sdělit radnici svůj názor  |  Společnost  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.