Počasí dnes14 °C, zítra19 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Janovice opravily 44 let staré koupaliště za téměř 30 milionů korun

Janovice nad Úhlavou na Klatovsku opravily přírodní koupaliště za téměř 30 milionů korun včetně DPH. Bazén hluboký 3,5 metru vybudovala před 44 lety armáda s pomocí obce. Měl zbytečně velkou spotřebu vody, ale hlavně se dostal do stavu, kdy už byl nepoužitelný, řekl starosta Michal Linhart (Janovicko - SNK). Koupaliště, které je s nedávnou rekonstrukcí náměstí za 19 milionů Kč největší stavbou šumavského města, se otevře na jaře 2020. Investici uhradí město s 2200 obyvateli ze svého rozpočtu.

Janovice nad Úhlavou se k nákladné investici rozhodly po několika letech váhání. Loni připravily projekt, na podzim začaly stavět a letos je téměř vše hotové. "Původní velký bazén 50 krát 20 metrů má teď menší plochu i hloubku," řekl starosta. Stavebními úpravami vznikla nová železobetonová vana 20 krát 30 metrů. Bazén je rozdělen na plaveckou a zábavní část s herními prvky a hloubkou 0,9 až 1,8 metru.

Dříve nevyhovující dětský bazén, který měl také délku 50 metrů, se zkrátil na 30 metrů. Nové objekty jsou pro technologii na biologické čištění vody z řeky, dále pro sociální zařízení, plavčíka a pokladnu plus venkovní převlékárny a sprchy. Město pronajalo bufet a přilehlé prostory. Kromě občerstvení s venkovní kuchyní plánuje večery s živou hudbou, filmy a programy pro děti. Vstupné zůstane na 20 Kč.

Janovice také dokončily rekonstrukci návsi v největší spádové obci Spůle se 150 obyvateli. Za 6,5 milionu korun tam vyřešily dopravu, vybudovaly parkovací stání, osadily novou zeleň a opravily můstky. "Byla to naše největší místní část s nejhorší návsí," řekl.

Janovice mají roční rozpočet kolem 40 milionů korun. "Na nové stavby a větší rekonstrukce dáváme ročně osm až deset milionů, zbytek spolkne běžný provoz a údržba," dodal Linhart.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky ČR, stavby, rekreace, správa, obce, Plzeňský, Janovice nad Úhlavou, rekonstrukce, okres Klatovy

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Janovice opravily 44 let staré koupaliště za téměř 30 milionů korun  |  Společnost  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.