Počasí dnes20 °C, zítra18 °C
Sobota 4. května 2024  |  Svátek má Květoslav
Bez reklam

Šumavský Špičák kvůli rychlému tání sněhu předčasně ukončuje lyžařskou sezónu, trvala přesně 99 dní

Definitivně padly původní plány na to, že lyžařské sezóna na šumavském Špičáku skončí až v neděli. Vzhledem k teplému a slunečnému počasí se bohužel lyžuje naposledy už ve čtvrtek. Sníh na sjezdovkách přes den velmi rychle odtává.

Jihovýchodně situované lyžařské svahy, celodenní jarní slunce a teploty i přes 10 stupňů Celsia urychlily rozhodnutí o posledním dni sezony 2021/22, kdy bude areál otevřen pro veřejnost. „Sníh nám mizí doslova před očima, další tři dny by byla loterie, proto jsme rozhodli uspíšit konec jedné z nejúspěšnějších zimních sezon od roku 2005/06, kdy jsme spustili lanovku. Původně jsme chtěli jet až do neděle 27.března. Mrzí nás to, ale prostě to kvůli počasí nejde,“ omlouval za rychlejší finále ředitel Ski&Bike Špičák Vladimír Kasík. 

Velmi podařenou zimní sezonu 2021/22 odstartovali na Špičáku 10.prosince 2021. Oželeli šest dnů na začátku ledna, kdy kvůli prudkému oteplení a přívalovým dešťům museli provoz přerušit. Přesto trvala 99 dnů a návštěvnost přesáhla 105 000 lyžařů. A byť o jediný den nepadla všemi lyžařskými areály vzhlížená magická stovka provozních dnů, patřila mezi čtyři nejúspěšnější od prosince 2005, kdy se ve Ski&Bike Špičák poprvé rozjela čtyřsedačková lanovka.

I původně plánovaný konec na 27.března 2022 byl dřívějšího data než v jiných letech. „V areálu totiž musí do začátku dubna dokončit přípravy na zahájení dlouho očekávané investice, jíž je nová restaurace pro 250 lidí a další zázemí areálu. Právě v pondělí 4.dubna začne demolice starých objektů, které se musí vyklidit. Restaurace a další pracovní prostory mají být dokončeny a pro veřejnost otevřeny už na konci tohoto roku se startem nové zimní sezony," informoval mluvčí areálu Karel Samec.     

Jediným větším negativem právě skončené zimy byl nedostatek instruktorů v lyžařské škole. Jinak by v areálu obsloužili více zájemců o výuku lyžování/snowboardingu zhruba tak o třetinu. Lidé už chybí bohužel i tady. A to i přesto, že instruktorům, většinou studentům, ve středisku nabízí 350 korun na hodinu.

Ohodnoť článek

Foto Ski&Bike Špičák

Štítky Špičák, zima

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Šumavský Špičák kvůli rychlému tání sněhu předčasně ukončuje lyžařskou sezónu, trvala přesně 99 dní  |  Společnost  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.