Počasí dnes20 °C, zítra14 °C
Pondělí 6. května 2024  |  Svátek má Radoslav
Bez reklam

Po třech letech se na Špičák vrátila slavná Jízda přes louži, přilákala desítky otužilců i stovky diváků

V pořadí šestnáctý ročník populární Jízdy přes louži přivítal odhadem 1500 diváků a 59 otužilců na lyžích, snowboardu nebo ve speciálních plavidlech. Louže se uskutečnila poprvé od března 2019, kdy se vše zhatilo špatné počasí v kombinaci s covidem.

Davy lidí rozeseté po celé trati si v sobotu nenechaly ujít veselou kratochvíli v podobě Jízdy přes louži. A že je to pořádná kaluž! Dlouhá je zhruba 20 metrů a hluboká 1,3 metrů. Speciální „bazén“ na Špičáku vyhloubí bagr ve sněhu, jeho dno a boky se pokryjí nepropustnou plachtou a pak se napustí vodou z blízkého horského potoka.

Na start poblíž kiosku u Sekyrek se v letošním roce postavilo 28 odvážlivců na lyžích, 26 na snowboardu a pět ve speciálních plavidlech. Závod má jedno léta neměnné pravidlo, kdo se při přejezdu louže nevykoupe a přejede celý bazén, vítězí.

„Nakonec se v bazénu o teplotě těsně nad nulou vykoupali po postupném snižování nájezdu úplně všichni. Vítězství bral a králem špičácké zimní sezony se stal ten, kdo dojel v posledním kole louží nejdál, než klesl ke dnu. Jela se čtyři kola lyží a snowboardů a jedno speciálů na závěr,“ doplnil mluvčí areálu Karel Samec

Hodnocení článku je 36 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Richard Beneš, Karel Samec

Štítky Špičák, Jízda louží, zima, otužilci, lyže, snowboarding, bazén, Sekyrka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Po třech letech se na Špičák vrátila slavná Jízda přes louži, přilákala desítky otužilců i stovky diváků  |  Společnost  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.