Počasí dnes9 °C, zítra13 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

V Plzni bude první bezobalový trh. Ukáže, jak omezit plýtvání

Dvacítka malých firem představí své produkty na prvním bezodpadovém trhu v Plzeňském kraji, který bude v neděli 29. září v DEPO2015 v Plzni. Nabídne bezobalové nakupování, tvůrčí dílny a inspiraci pro šetrnou domácnost. Většina vystavovatelů bude z Plzeňského kraje, ale přijedou i firmy z jiných regionů. Cílem akce je ukázat, jak lze jednoduše omezit spotřebu jednorázových obalů a plýtvání, řekla dnes Štěpánka Podlešáková, organizátorka akce. Vstup je zdarma.

"Chceme umožnit prodávat i kupovat bezobalově. Zákazníci si odnesou zboží ve vlastních, zálohovaných nebo vratných obalech a nádobách. Minimalizují vznik zbytečného odpadu," uvedla. Prodejci, kteří jsou téměř všichni prvovýrobci, přivezou z velké části vlastní produkty. Firma Holky bez silikonů budou nabízet suroviny pro výrobu drogérie, Vigvam design textilní doplňky do dětských pokojů, PlanetA oblečení ze zbytků látek, Listopadky šperky z PET lahví a Bemagro mléko, jogurty a zákysy v zálohovaných lahvích.

Díky aktivitě organizátorů a prodejců vzniká plzeňská platforma "beztrh" zaměřená na prevenci vzniku odpadu a zodpovědné nakládání s materiály formou podpory ekologicky šetrného prodeje lokálních produktů. "Zatím plánujeme akce jedenkrát za půl roku. Rádi bychom se dále rozšířili a vytvořili prodejní online platformu," uvedla.

Akce začne v 10:00 a potrvá do 18:00.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky ČR, ekologie, trh, festival, firmy, Plzeň, Plzeňský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Plzni bude první bezobalový trh. Ukáže, jak omezit plýtvání  |  Společnost  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.