Počasí dnes22 °C, zítra18 °C
Čtvrtek 23. května 2024  |  Svátek má Vladimír
Bez reklam

Průzkum: Řízek se salátem předběhl kapra, vosí hnízda vyhrála nad rohlíčky

Řízek s bramborovým salátem předběhl v oblíbenosti štědrovečerního kapra, mladí tradiční rybí pochoutce holdují méně. Nejoblíbenějším vánočním cukrovím jsou vosí hnízda, která předstihla vanilkové rohlíčky. Vyplývá to z průzkumu firmy Instant Research.

„O silvestru si 80 procent domácností maže chlebíčky. V nákupu nechybí veka a další suroviny na chlebíčky, sekt na přípitek a čočka, která má v novém roce zajistit dostatek peněz. Na zdraví a šťastný rok 2022 připije sklenkou sektu osm z deseti Čechů," uvedl průzkum.

Smažený řízek vyhrál nad kaprem o několik hlasů. Kapra s bramborovým salátem si za svůj nejoblíbenější sváteční pokrm vybrala téměř polovina lidí ve věku 54 až 65 let, u lidí ve věku 18 až 26 let to byla jen třetina. Největší oblibu přisoudila mladá generace řízku se salátem, celkem 53 procent.

Z vánočního cukroví jsou nejoblíbenějším druhem vosí hnízda. Sáhne po nich 30 procent Čechů, přičemž o procento předstihly vanilkové rohlíčky. Téměř čtvrtina lidí má nejradši cukroví z lineckého těsta, desetina perníčky.

Osm z deseti dotázaných je přesvědčeno o tom, že nejlepší silvestrovskou lahůdkou jsou chlebíčky a jednohubky. „Chlebíčky, které se u nás servírují přes 100 let, vnímáme jako národní bohatství," uvedla Instant Research. Veku a další suroviny na chlebíčky kupují na silvestra dvě třetiny Čechů.

Vánoční koledy si pouští 46 procent Čechů. V prosincovém průzkumu vyšlo, že nejoblíbenější pohádkou jsou Tři oříšky pro Popelku, kterou vybralo 40 procent dotazovaných, čtvrtina Čechů pak volila pohádku S čerty nejsou žerty a více než 17 procent Anděla Páně. Zábavní pyrotechniku nebo alespoň prskavky kupuje před silvestrem necelá pětina Čechů, vyplynulo také z průzkumu.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Pixabay.com

Štítky průzkum, anketa, vánoční cukroví, kapr, řízek, Vánoce, hnízdo

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Průzkum: Řízek se salátem předběhl kapra, vosí hnízda vyhrála nad rohlíčky  |  Společnost  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.