Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Krásu přírody Plzeňského kraje mohou lidé obdivovat na výstavě v Kopeckého sadech

Venkovní výstava na několika panelech seznamuje veřejnost se zajímavými lokalitami na západě Čech. Obyčejnou krásu krajiny přitom rozšiřuje o zajímavé souvislosti, které mnohým mohou unikat. Výstava Skrytá řeč krajiny Plzeňského kraje bude před budovou konzervatoře k vidění až do 24. září letošního roku.

Na dvaceti velkoformátových panelech si přijdou na své nejen milovníci přírody, ale také ti, kteří hledají tip na výlet. „Na výstavě a posléze i v publikaci a videích uvidíte řadu i méně známých, ale možná, že o to zajímavějších míst a lokalit z našeho kraje, ale co je myslím ještě zajímavější, je způsob, jakým je naše krajina vnímána. Najednou si začnete všímat skrytých souvislostí a také toho, že to zdánlivě nejobyčejnější je vlastně nesmírně jedinečné a neopakovatelné,“ vysvětluje Jan Přibáň, vedoucí odboru fondů a programů EU Krajského úřadu Plzeňského kraje, pod jehož odbor příprava a realizace výstavy spadá.

Obrazem i slovem se tématu řeči krajiny daleko obsáhleji věnuje právě publikace Skrytá řeč krajiny o osmdesáti stranách. Třetí součástí projektu je série videí. „Vlastivědných a turistických materiálů vzniká celá řada, a mnohdy opravdu krásných a poučných, ale troufám si říci, že tento projekt je co do obsahu i formy opravdu unikátní,“ říká o tomto projektu krajská radní pro oblast cestovního ruchu, partnerských regionů, vnějších vztahů a podpory podnikání Marcela Krejsová (ODS).

„V neposlední řadě je snahou poukázat na zdánlivě obyčejnou krásu přírody, krajiny i naší historie vepsané v ní, která se nám ale v různých souvislostech pomalu vytrácí. Bude radostí, pokud projekt SKRYTÁ ŘEČ KRAJINY Plzeňského kraje a jeho myšlenka zaujme a svým dílem přispěje k objevení, zachování a rozvoji krásy naší krajiny, země,“ uvedl za sdružení ENVIC, které za formou a obsahem výstavy stojí, Václav Čubr. Výstava a publikace volně navazují na v minulosti realizované projekty Krajiny památné a Proměny krajiny Šumavy a Českého lesa.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Tereza Němečková (Tecí Photography)

Štítky výstava, Plzeň, Plzeňský kraj, příroda, ekologie, ENVIC, krása, projekt, Česko, sad, Marcela Krejsová, ODS

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Krásu přírody Plzeňského kraje mohou lidé obdivovat na výstavě v Kopeckého sadech  |  Společnost  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.