Počasí dnes9 °C, zítra13 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Stezka u Třemošenského rybníka bude uzavřena do konce října

Od 19. srpna do 31. října bude úplně uzavřena stezka pro pěší a cyklisty v Plaské ulici v Plzni. Jde o úsek mezi odbočkou k Třemošenskému rybníku a odbočkou ke Kamennému rybníku. Po dobu uzavírky je k dispozici náhradní trasa. Stezka bude uzavřena kvůli výstavbě silnice I/27 Třemošenský rybník – Orlík.

Cyklisté i chodci mohou využít trasu kolem Třemošenského rybníka, okolo rybníku Nováček a dále pak po hrázi Šídlovského rybníka směrem ke Kamennému rybníku a poté po jeho hrázi.

Výstavba silnice začala koncem června letošního roku, dokončena má být v říjnu příštího roku. Frekventovaná dvouproudá silnice se v délce 1,6 kilometru rozšíří o další dva pruhy. Rozšířením komunikace se má zvýšit bezpečnost a plynulost provozu ve směru z Plzně na Žatec a Most.

V souvislosti s touto stavbou město Plzeň buduje novou 130 metrů dlouhou lávku pro pěší a cyklisty, jež překlene hlavní tah i železniční trať do Žatce. Lávka umožní bezpečné přecházení silnice od Kamenného rybníku směrem k arboretu Sofronka a Seneckému rybníku. Město také vybuduje veřejné osvětlení podél cesty od zastávky železnice Plzeň – Bolevec směrem k lávce. Za lávku i osvětlení zaplatí Plzeň zhruba 25 milionů korun včetně DPH, lávka by měla začít sloužit nejpozději do léta 2020.

Autoři

Štítky Třemošenský rybník, Plzeň, silnice, rybník, cyklista, Kamenný rybník, Vodní nádrž Orlík, Žatec, Most

Stezka u Třemošenského rybníka bude uzavřena do konce října  |  Společnost  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.