Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Škodaland se rozroste o dětskou pevnost, obvod chce poradit, kam ji umístit

Městský obvod Plzeň 3 připravil pro dětské návštěvníky Škodalandu novinku – šest metrů vysoký hrad s několika patry, skluzavkami, dalekohledy, šplhací tyčí či provazovými prolézačkami. Vedení obvodu žádá návštěvníky areálu o radu, kam by danou dětskou pevnost umístili. Možnost vyjádřit svůj názor mají zájemci na facebookové stránce Škodaland.

„První možností je umístit hrad na kopec vedle trampolín, což je z historického hlediska správné – hrady se přeci na kopci stavěly vždy,“ uvedl starosta Městského obvodu Plzeň 3 David Procházka. „Tato varianta by byla estetická a funkční, je však také finančně i časově náročnější, kvůli úpravám terénu a bezprostředního okolí by se děti prvku dočkaly až v příštím roce. Druhá možnost je usadit hrad do současného oploceného dětského hřiště, což by sice zmenšilo plochu hřiště samotného, ale v provozu by hrad mohl být už v polovině srpna,“ doplnil druhou variantu David Procházka.

„Budeme rádi, když nám rodiče sami řeknou, zda upřednostní hrad na oploceném pozemku stávajícího dětského hřiště vedle dalších hracích sestav, nebo jako samostatný prvek na vyvýšeném prostranství,“ dodal první místostarosta obvodu Petr Baloun.

Městský obvod Plzeň 3 se snaží neustále vylepšovat zázemí Škodalandu. „Na konci června jsme odstranili trampolínu, která už funkčně nevyhovovala nárokům návštěvníků. O oblíbené skákání ale děti nepřijdou, brzy ji nahradí hned dvě nové moderní trampolíny,“ vysvětlil další kroky modernizace multifunkčního areálu starosta obvodu David Procházka.

Autoři | Foto Městský obvod Plzeň 3

Štítky Plzeň, Škodaland, zábava, děti, hrad, městská část, trampolína

Škodaland se rozroste o dětskou pevnost, obvod chce poradit, kam ji umístit  |  Společnost  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.