Počasí dnes8 °C, zítra9 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Zákaznické centrum ČEZ v Plzni představuje chytré technologie

PR článek

Zákaznické centrum v Plzni prošlo v posledním roce modernizací. Nově vznikl i showroom, kde se zájemci dozví, jak fungují technologická řešení ČEZ pro domácnosti. Jako ochutnávku nabízíme virtuální prohlídku formou videa. Pokud budete mít zájem a možnost, přijďte se podívat osobně, zákaznické centrum již funguje v běžném provozu. Určitě nebudete litovat, jde o jediný takto komplexní showroom těchto technologií na trhu.

Showroom mohou zájemci navštívit v otevíracích hodinách zákaznického centra v Plzni každý všední den od 8 do 17 hodin. Každý den je tu pro ně jeden z technologických specialistů ČEZ, který zodpoví jejich dotazy.

A co můžete v showroomu vidět?

Dosud byly technologie ČEZ k vidění na veletrzích a showroom je dalším způsobem, jak je přiblížit zájemcům. K vidění jsou dva domečky. První ukazuje fungování fotovoltaiky s bateriovým řešením a ČEZ Battery Box, na trhu unikátní řešení vytvořené na míru českým podmínkám. Druhý domeček ukazuje fungování fotovoltaiky ve spojení s tepelným čerpadlem a technologii TENGEO, která dokáže nejen řídit fotovoltaiku a tepelné čerpadlo, ale i další technologie a spotřebiče v domě. Zákazníci určitě ocení interaktivitu obou modelů. Sami mohou ovládat chod dne a noci a vidět, jak technologie fungují.

Ukazujeme fungování všech našich technologií a efektivní využití vyrobené energie díky jejich propojení a chytrému systému řízení. Právě o propojení fotovoltaiky s bateriovým systémem zaznamenáváme mezi našimi zákazníky čím dál větší zájem. Tři čtvrtiny všech instalací fotovoltaik v loňském roce tvořila tato kombinovaná řešení, uvádí Viktor Kádek, manažer odboru Technologické a smart služby ČEZ Prodej a dodává: Oblíbenou mezi našimi zákazníky je také kombinace fotovoltaické elektrárny s tepelným čerpadlem řízená jedním společným softwarem.

I toto řešení je ukázané v plzeňském showroomu. Tepelné zařízení Tengeo Power Heat, které je tady vystaveno, umožňuje efektivní spojení domácí fotovoltaiky a tepelného čerpadla, kdy elektrická energie produkovaná v solárních panelech pohání tepelné čerpadlo a vyrábí teplo pro celou domácnost.

ČEZ Prodej zaznamenává každým rokem rostoucí zájem o moderní technologická řešení. I přes náročné podmínky způsobené pandemií COVID počet instalovaných solárních elektráren meziročně stoupl o čtvrtinu a tepelných čerpadel o téměř polovinu. ČEZ Prodej tak loni instaloval 660 střešních fotovoltaik a 514 tepelných čerpadel. Více o technologických řešení pro domácnosti se dočtete zde.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky ČEZ, technologie, Plzeň, fotovoltaika, tepelné čerpadlo, ČEZ Prodej

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zákaznické centrum ČEZ v Plzni představuje chytré technologie  |  Společnost  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.