Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Rodině těžce postiženého chlapce pomohli radní z plzeňských Slovan

Velmi těžký začátek života má čtyřletý Daneček Szivák z Plzně. Prošel si rakovinou sítnice, která mu vzala pravé oko a ve dvou letech mu byla diagnostikována těžká dětská mozková obrna. Tyto nemoci zastavily jeho psychomotorický vývoj a nyní je na úrovni šesti měsíčního miminka. Radní městského obvodu Plzeň 2 - Slovany jeho osud zasáhl a rozhodli se mu pomoci. Jeho rodině proto předali šek v částce 58 tisíc korun.

„Při mé poslední návštěvě v 17. mateřské školce, kterou navštěvuje Danečkova sestra Adélka, jeho dvojče, jsem se dozvěděla o jeho těžkém životním příběhu. Hned mi bylo jasné, že něco musím udělat. Oslovila jsem členy Rady městského obvodu a domluvili jsme se, že mu každý přispějeme na tento finanční dar,“ sdělila místostarostka Eva Trůková (ODS).

Chlapcova rodina dar využije na pokrytí nákladů spojených s jedním cyklem terapie TheraSuit. Cílem této léčby je pomoci Danečkovi rozhýbat jeho tělo a naučit ho chodit. Pojišťovny nákladné, ale potřebné rehabilitace většinou bohužel vůbec nehradí.

„Jsem rád, že mohu s kolegy pomoci tomuto malému bojovníkovi a jeho rodině. Musíme si pomáhat. Držím Danečkovi v jeho léčbě palce,“ sdělil starosta městského obvodu Plzeň 2 – Slovany Lumír Aschenbrenner (ODS), který přispěl nejvyšší částkou.

„Situace je o to komplikovanější, že v současné době jsem v péči lékařů po několika operacích s podezřením na vzácnou chorobu. Navíc jsem od podzimu zůstala s dětmi sama. S celodenní péčí o děti mi proto musí pomáhat ošetřovatelka, která ale stojí 20-25 tisíc měsíčně. Za dar jsem proto velmi vděčná,“ říká Danečkova maminka, paní Lucie Podlešáková.

Ohodnoť článek

Foto Drahomíra Bílková | Zdroj Městský obvod Plzeň 2 Slovany

Štítky pomoc, postižený chlapec, sbírka, radní Slovan, Plzeň 2-Slovany, Plzeň, městská část, rodina, ODS, Lumír Aschenbrenner

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Rodině těžce postiženého chlapce pomohli radní z plzeňských Slovan  |  Společnost  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.