Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Jak na prvomájovou atmosféru? Objevte 4 tipy na Woltu, které ji zaručeně naladí

PR článek

Do Plzně opět zavítal První máj, lásky čas, hrdliččin hlas i borový háj a jiné milostné verše. Co by to ale bylo za lásku, která by neprocházela žaludkem? Ať už se chystáte strávit sobotní večerní máj se svou drahou polovičkou, s milující rodinou, blízkými přáteli nebo prostě sami se sebou, dopřejte si něco výjimečně chutného!

A protože státní Svátek práce si přímo říká o opravdový klid a pohodu, nechte tentokrát vaření na zkušenějších. Ti vám totiž na Woltu sestavili prvomájové menu, o kterém se ani Karlovi Hynkovi nesnilo. A my jsme pro vás proto připravili romantické tipy, které nezkazí žádnou láskyplnou sešlost. Na prvních čtyřech příčkách našeho plzeňského seznamu se umístily – oblíbená Pizzeria Da Pietro, luxusní (nejen) bistro ŠTIPEC, kus Asie v podobě Wok Sushi Lin a česká švejkovská klasika Restaurant U Pětatřicátníků.

O plzeňské Pizzerii Da Pietro se říká, že umí nejlepší neapolskou pizzu v Česku. V srdci města ji totiž kuchtíci připravují podle standardů Asociace pro pravou neapolskou pizzu, v peci na bukovém dřevě a zásadně z čerstvých surovin dovážených z jihu Itálie. Nepropásněte tedy o víkendu tuhle jedinečnou příležitost a nechte si na prvomájový stůl dovést atmosféru Neapolskému zálivu – romantičtější gastronomickou destinaci už byste hledali jen stěží. 

Kurýři vám z pizzerie mohou doručit osvědčené klasiky jako královskou Margheritu, šunkovou Al Prosciutto Cotto, pikantní Diavolu nebo poctivou Capricciosu. Smlsnou si ale i náročnější zamilované páry, které si mohou vybrat některé ze speciálních pizz, v jejichž výčtu ingrediencí se objevují lákavá slovní spojení jako boloňská mortadella, buvolí a zauzená mozzarella, sušená vepřová šunka z krku, kozí sýr, pikantní salám z Kalábrie, pesto z pistácií, filety z tuňáka nebo lanýžová salsa. To vše a mnohem víc (třeba pravé italské tiramisu nebo víno) vám Wolt z centra Plzně rád doveze, stačí si jen vybrat.

Kamennou pecí vytápěnou bukovým dřevem se ale může pyšnit i další (nejen) prvomájový podnik – bistro ŠTIPEC v Riegrovce. Kuchyně tohoto důležitého plzeňského gastropointu je založená na sezónních a lokálních surovinách a s každým pokrmem dbá na svých pět základních hodnot, kterými jsou chuť, vůně, udržitelnost, radost a zdraví. Ze Štipce vám Wolt proto doručí výborné zeleninové saláty nebo domácí lokše v různých variantách – například s trhaným BBQ masem, čerstvým kozím sýrem nebo kachnou a zelím. Specialitou šéfkuchaře je ovšem farmářské kuře z pece a kachní prso připravené sous-vide. A na závěr by byl hřích nepřidat k této objednávce ještě sladkou tečku. Tou mohou být například sladké lokše, domácí vdolky nebo lívance.

Pokud si ale myslíte, že není elegantnějšího a úhlednějšího jídla než asijské sushi, tak vám dokonale poslouží nabídka Wok Sushi Lin. Jejich menu vás zaručeně oslní svou lehkostí a sytostí zároveň. Vybrat si můžete podle jednotlivých typů sushi i ze sestavených setů plných barev a vyvážených chutí. Nejste-li ale milovníky sushi, kurýři vám z podniku mile rádi dovezou i jiné dobroty, a to z vietnamské a čínské kuchyně.

Může se ale stát, že vás a vaši společnost na svátek zamilovaných popadne chuť na poctivou českou kuchyni. Ani to není problém, neboť Plzeň je jejím hlavním sídlem a na Woltu je tedy hojně zastoupena. Tuzemské prvomájové menu vám tak nabídne například Švejk Restaurant U Pětatřicátníků, který k chuti pravé české kuchyně čepuje také pravé české pivo! K snědku vám pak na romantickou staročeskou hostinu může přistát třeba silný hovězí vývar, pečené vepřové koleno, tatarský biftek, guláš dušený na černém pivu, sváteční svíčková, kus konfitované kachny nebo králičího stehýnka. Jak lépe taky oslavit Prvního máje než láskou k české tradici!

Ať už ale První máj a Svátek práce oslavíte s kýmkoli a jakkoliv, přejeme dobré chutnání a příjemný gastronomický zážitek bez zbytečné námahy!

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky wolt, Plzeň, Pizzeria Da Pietro, Štipec, Wok Sushi Lin, Švejk Restaurant U Pětatřicátníků, pizza, suši, láska, Svátek práce, kachna, kozí sýr, maso, hlávkové zelí, salát, šunka, tiramisu

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jak na prvomájovou atmosféru? Objevte 4 tipy na Woltu, které ji zaručeně naladí  |  Společnost  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.