Počasí dnes14 °C, zítra19 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Skupina Accolade postaví v Přešticích novou výrobní halu

Česká investiční skupina Accolade chce v Přešticích na jižním Plzeňsku postavit novou halu pro lehkou výrobu o rozloze 18 500 metrů čtverečných. Hlavním důvodem je dobrá kondice firem podnikajících v lehké výrobě, které mají zájem se rozvíjet. Předběžně se počítá s náklady na výstavbu haly ve stovkách milionů korun. U projektu nyní začalo posouzení vlivu stavby na životní prostředí (EIA). Pokud vše půjde podle standardního schvalovacího procesu, se stavbou by se mohlo začít na začátku příštího roku, řekl dnes mediální zástupce Accolade Jakub Splavec.

Accolade převzala před časem v Přešticích halu s plochou téměř 14 tisíc metrů čtverečních, v níž má na 15 let smlouvu s firmou International Automotive Components Group (IAC), výrobcem nových materiálů pro interiéry automobilů.

"Projekt výstavby nové haly je logickou reakcí na poptávku firem, které již v regionu působí. Rozvoji moderního průmyslu v ČR se daří a investoři i naši nájemci se logicky chtějí rozvíjet. Získávají nové zakázky a velkou část peněz vrací zpět do modernizace výroby," řekl k projektu ředitel rozvoje nových lokalit Accolade Jiří Stránský. Podle něj by nový projekt měl do Přeštic a okolí přinést průmysl s vysokou přidanou hodnotou, vyžadující vyšší míru kvalifikované práce.

Skupina Accolade se zaměřuje na přípravu nájemních prostor pro lehký průmysl, logistiku a e-commerce. V České republice, Polsku a Německu dosud uskutečnila 26 velkých průmyslových projektů. V Plzeňském kraji má kromě Přeštic průmyslové parky také například v Ostrově u Stříbra či v Klatovech. Accolade nedávno představila plán na vybudování polygonu pro vývoj a testování samořiditelných vozidel u Stříbra.

Autoři | Foto Accolade

Štítky ČR, reality, stavby, zóny, Přeštice, Accolade, projekt, výroba, Plzeňský kraj, průmysl, Česko, Jiří Stránský, Německo, Polsko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Skupina Accolade postaví v Přešticích novou výrobní halu  |  Společnost  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.