Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Oceněný plzeňský projekt nájemního bydlení koupila švédská firma za 600 milionů

Za 600 milionů korun koupila švédská společnost Heimstaden 226 nových bytů a pět nebytových prostor v Plzni. Firma je třetím největším poskytovatelem nájemního bydlení v Evropě. Předmětem obchodu byly byty vedle univerzitního kampusu Zelený trojúhelník, které postavila převážně v roce 2019 česká realitní a investiční společnost Daramis. Projekt získal ocenění Realitní projekt roku 2017, byl dokončen v roce 2019.

Švédská společnost touto akvizicí potvrdila své postavení tuzemské jedničky na trhu s nájemním bydlením. V celé Evropě má teď 110 000 bytů. „Do pěti let bychom rádi koupili jen v České republice dalších 5000 bytů. Hledáme vhodné příležitosti pro investice a výstavbu hlavně v krajských městech a Praze. Samozřejmě se ale zajímáme o všechny trhy v regionu včetně těch, kde zatím nejsme," řekl šéf akvizičního týmu Heimstaden pro Německo a střední a východní Evropu Stanislav Kubáček.

Součástí plzeňské transakce je dohoda, že do konce roku 2022 bude Daramis, který byty pronajímal, zajišťovat všechny služby související s nájmem. Nájemníci přejdou na koncept Heimstaden od ledna 2023. "Je postaven na takzvaném přátelském bydlení. Snažíme se být maximálně vstřícní k zákazníkům i k okolí," uvedl generální ředitel Heimstadenu Jan Rafaj. Kubáček věří v další spolupráci s Daramisem.

„Jsme rádi, že se naše společnost spojila s tak silným partnerem, kterým je společnost Heimstaden a věříme v následnou spolupráci. Vybudovali jsme v České republice ojedinělý a silný projekt, kterým Unicity Living Plzeň bezesporu je.  Do budoucna plánujeme projekty nájemního bydlení vystavět i v Praze, kde máme celé portfolio úspěšných rezidenčních projektů,“ uvádí Martin Vachek, výkonný ředitel společnosti DARAMIS.

Projekt Unicity Living, šestipodlažní domy s 87 byty 2+1 a 139 byty typu 1+kk, nabízí moderní nájemní bydlení hlavně pro studenty, absolventy, zaměstnance okolních firem z průmyslové zóny Borská pole a mladé rodiny.

Developerská a investiční skupina Daramis Management vznikla v ČR v roce 2000 a má za sebou už 23 realitních projektů a osm plánuje. V srpnu 2016 oznámila, že v Plzni u Západočeské univerzity postaví 524 menších bytů. Jde stále o největší novodobý bytový projekt ve městě. Heimstaden aktuálně potvrdil zájem o další expanzi v Plzni.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Daramis

Štítky byty, nájemní byty, prodej bytů, nájemní bydlení, Daramis, Heimstaden, projekt, bydlení, Plzeň, Evropa, Česko, Praha, Německo, Západočeská univerzita v Plzni, Střední a východní Evropa

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Oceněný plzeňský projekt nájemního bydlení koupila švédská firma za 600 milionů  |  Společnost  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.