Počasí dnes9 °C, zítra13 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Velikonoční sbírka potravin pomůže samoživitelům i rodinám v nouzi

Ne každý má to štěstí, že si na Velikonoce může upéct voňavý mazanec nebo beránka. Právě pro rodiny i samoživitele, kteří nemají peněz nazbyt, je určená sbírka Nový začátek. Akci organizuje Odbor sociálních služeb Magistrátu města Plzně. Čím je ideální přispět? Třeba přísadami na pečení, vhod přijdou i další trvanlivé potraviny jako jsou těstoviny nebo konzervy.

Pokud chcete udělat dobrý skutek, připište si na nákupní seznam některé z těchto položek: Hladká a polohrubá mouka, cukr, vanilkový cukr, prášek do pečiva, trvanlivé mléko, hrozinky, mandle, jakékoli sladkosti, ale i těstoviny nebo konzervy. To jsou potraviny, kterými mohou lidé přispět do sbírky, která je určená pro rodiny v krizi, samoživitelky i samoživitele.

„Velikonoční sbírka Nový začátek se poprvé z iniciativy Odboru sociálních služeb konala v roce 2018. Pracovníci magistrátu, plzeňských obvodních úřadů či spřátelených neziskových organizací tehdy poprvé přispěli k tomu, že koleda či čerstvě upečený velikonoční mazanec nechyběly ani v rodinách, které se ocitly v krizové situaci či u matek, jež se svými dětmi pobývají v azylových domech nebo u samoživitelů a samoživitelek,“ uvedl primátor města Plzně Martin Baxa (ODS).

Sbírka startuje v pondělí 15. března a potrvá do 26. března. Lidé budou moci nosit potraviny do prostor v Kopeckého sadech 11 každý všední den, vždy od 6 do 18 hodin. 

„Jsem ráda, že se v dnešní době najdou lidé, kteří si dokáží ubrat ze svého blahobytu a obdarovat ty, kteří se souhrou špatných náhod či řízením osudu ocitli například v azylových domech,“ svěřila se náměstkyně primátora Eliška Bartáková (ANO), která nad sbírkou Nový začátek převzala patronát společně s ředitelkou Úřadu služeb obyvatelstvu Magistrátu města Plzně Helenou Knížovou.

„Více než kdy jindy jsou aktivity tohoto druhu žádoucí, ať již jde o sbírky oděvů, hraček a domácích potřeb nebo jako nyní o sbírku potravin. Načasování do předvelikonoční doby je na místě, už kvůli všem těm, kterým výtěžek sbírky přinese velikonoční radost. A budu opravdu ráda, když se podaří nashromáždit dostatek potravin na velikonoční pečení i dostatek sladkostí na bohatou koledu pro děti,“ doplnila Knížová.

Už na začátku března obdrželi pracovníci úřadů a několika neziskových organizací výzvu, aby se do sbírky zapojili. Nyní doufají, že bude mít ohlas i u veřejnosti. Všechny nashromážděné potraviny protřídí pracovníci odboru sociálních služeb a poslední den v březnu vše rozvezou potřebným.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Pixabay.com

Štítky Velikonoce, sbírka, potraviny, chudoba, Plzeň, samoživitelé, rodiny, jídlo, rodina, sociální služby, Martin Baxa, ODS, ANO 2011

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Velikonoční sbírka potravin pomůže samoživitelům i rodinám v nouzi  |  Společnost  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.