Počasí dnes15 °C, zítra19 °C
Sobota 18. května 2024  |  Svátek má Nataša
Bez reklam

Masopust v Tachově nahradí netradiční spanilá jízda nazdobených aut

Současná doba nepřeje akcím jako jsou masopusty, proto se v Tachově rozhodli pro nevšední náhradu. Místo průvodu kostýmů, projedou město opentlená auta. Akci pořádá Muzeum Českého lesa, městské kulturní středisko a dobrovolníci. Do ulic vyjede konvoj v sobotu 13. února.

Již deset let je naší milou povinností pořádat v Tachově masopust. Splnit to chceme i letos a  přinést trochu radosti do této složité doby,“ píše Muzeum Českého lesa na svých sociálních sítích.

O co přesně půjde? Na spanilou jízdu se vydá konvoj šesti ozdobených aut, která třikrát zakrouží po všech sídlištích i v centru Tachova. Start je naplánovaný na sobotu 13. února ve 13 hodin, kdy auta nastartují u městského úřadu. Poté zamíří k sídlišti Západ a k supermarketu, pokračovat budou na sídliště Východ, Panenskou a třídou Míru na sídliště Rapotín. Odtud pojedou opět zpátky k úřadu.  

„Zamávejte nám z oken svých domovů nebo na ulici, jen dodržujte hygienická opatření a nikde netvořte větší hloučky,“ dodávají závěrem organizátoři.

Masopustní veselí neodmyslitelně patří například do Postřekova, Mrákova nebo Klenčí pod Čerchovem. Poslední zmíněný průvod dlouho vypadal nadějně, městem mělo projít maximálně 100 lidí v maskách či krojích. Vše se mělo obejít bez tradiční muziky, zpěvů nebo stánků. Výtěžek z akce měl být spojen s dobročinnou akcí na pomoc týraným koním. Město však po domluvě s policií nakonec rozhodlo, že se akce přesune.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto archiv - Muzeum Českého lesa v Tachově

Štítky masopust, Tachov, tradice, Český les, sídliště, Rapotín

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Masopust v Tachově nahradí netradiční spanilá jízda nazdobených aut  |  Společnost  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.