Počasí dnes23 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 2. května 2024  |  Svátek má Zikmund
Bez reklam

Zvířecí záchranáři z Plzně zajišťovali pomoc pro zvířata v bytě, kde zemřel muž s covidem

Pandemie a protikoronavirová opatření komplikují v případě úmrtí blízké osoby život nejen pozůstalým, ale i osiřelým zvířatům, která lidé doma chovali. A náhle se ocitla bez svých „páníčků.“I k takovým smutným případům vyjíždějí v těchto dnech pracovníci plzeňské záchranné stanice živočichů.

Záchranáře kontaktovala paní z Plzně s žádostí o mimořádný zásah a pomoc. Ne vlastním zaviněním či chybou se těžce nemocná žena, matka, ocitla v naprosto zoufalé situaci, kterou neměla šanci sama vyřešit.

„Neuběhlo ještě ani 24 hodin, co policie paní J. P. oznámila, že spolu se záchranáři našli jejího covid pozitivního syna Jiřího mrtvého v koupelně jeho bytu v Plzni na Vinicích. Zoufalá matka, která je navíc sama v jedné z nejrizikovějších skupin, měla v rámci covid opatření vstup do synova bytu zakázaný. O jeho osm osmáků a akvarijní rybičky se tak neměl kdo postarat,“ popsal poslední případ šéf záchranné stanice živočichů Karel Makoň.

„Okamžitě jsme začali případ řešit i přesto, že se pro nás jedná spíše o mimořádnou záležitost nad rámec námi poskytovaného servisu. Abychom vše zvládli i po právní stránce, požádal jsem o součinnost Městskou policii Plzeň a vyzvedl u paní J. P. náhradní klíče od bytu jejího syna.  Spolu s kolegou Radkem Zemanem a za účasti strážníků městské policie jsme osm osmáků zajistili, rybičky nakrmili a vrátili klíče matce zesnulého,“ uvedl Makoň.

Po uplynutí karanténní doby putovali osmáci ke kolegům z další záchranné stanice, kteří je nabídli k osvojení jiným chovatelům a zájemcům. „Děkuji všem, co nám při řešení tohoto v tuto dobu poměrně složitého případu pomáhali, našli způsob, jak osmáky z bytu dostat a následně je umístili do jiných rodin,“ dodal Karel Makoň.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto DESOP

Štítky DESOP, Karel Makoň, úmrtí covid pacienta, osmáci, záchranná stanice živočichů, Plzeň, COVID-19, Jan Punt

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zvířecí záchranáři z Plzně zajišťovali pomoc pro zvířata v bytě, kde zemřel muž s covidem  |  Společnost  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.