Počasí dnes8 °C, zítra9 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Lidem není lhostejný osud dětí ani handicapovaných, organizacím nosí dary i posílají peníze

Dětská výživa, hygienické potřeby nebo čistička vzduchu. To je jen krátký výčet darů od firem a jednotlivců pro Dětské centrum v Plzni. Zařízení se stará o děti s postiženým i ty, které se setkaly s týráním. Pomocnou ruku nabízí také rodinám, které se rozhodnout pro adopci. Druhá organizace obdržela peněžní dar na zakoupení rehabilitačních pomůcek pro klienty domova se zvláštním režimem Čtyřlístek.

„Dětskému centru, které je příspěvkovou organizací města Plzně a je v něm poskytována odborná péče dětem se specifickými potřebami, poskytli dárci například dětskou kosmetiku, jako jsou mycí gely, pěny do koupele či zubní pasty, dále pak hygienické potřeby jako například plenky, hygienické kapesníčky či vatové tyčinky. Mezi dary je i dětská výživa – například sušené mléko, přesnídávky a příkrmy. Centrum také dostalo darem čističku vzduchu,“ uvedla náměstkyně primátora města Plzně Eliška Bartáková (ANO).

Dětské centrum Plzeň obdrželo dary v hodnotě téměř 90 tisíc korun. Zařízení poskytuje všestrannou péči dětem od narození do předškolního věku, jejichž vývoj je ohrožen z důvodů zdravotních nebo sociálních. Zaměřují se zde také na pomoc dětem s postižením, týraným nebo zanedbávaným. V neposlední řadě myslí také na rodiny, které se ocitnou v tísni nebo ty, kdo se rozhodnou pro náhradní rodinnou péči či adopci.

Druhou obdarovanou městskou příspěvkovou organizací je Městský ústav sociálních služeb města Plzně, který provozuje Domov se zvláštním určením Čtyřlístek. Ten poskytuje celodenní péči osobám s chronickým duševním onemocněním starších 50 let včetně fyzioterapie a volnočasových aktivit. Od jedné výrobní společnosti obdrželo zařízení 20 tisíc korun.

„Peníze jsou konkrétně určeny na nákup kompenzačních a rehabilitačních pomůcek, které budou využívat klienti Domova se zvláštním režimem Čtyřlístek v Kotíkovské ulici. Provoz tohoto zařízení zajišťuje příjemce daru – tedy Městský ústav sociálních služeb města Plzně,“ upřesnila Bartáková.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Pixabay.com

Štítky Plzeň, dar, Městský ústav sociálních služeb, Dětské Centrum, Čtyřlístek, domov, ANO 2011

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Lidem není lhostejný osud dětí ani handicapovaných, organizacím nosí dary i posílají peníze  |  Společnost  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.